Į A. Kandroto-Celofano įsiveržimą sureagavo spektaklio rengėjai: bandysime greičiau šį žmogų pasodinti į kalėjimą | Kas vyksta Kaune

Į A. Kandroto-Celofano įsiveržimą sureagavo spektaklio rengėjai: bandysime greičiau šį žmogų pasodinti į kalėjimą

delfi.lt / Viktorija Vilcanaitė 2022/01/19 15:53
Antanas Kandrotas / R. Tenio nuotr.

Antradienio vakarą Marijampolės kultūros centre vykęs spektaklis „Man gal magnio trūksta“ baigėsi netikėtai. Į jo užkulisius įsmuko skandalingai pagarsėjęs Antanas Kandrotas-Celofanas. Aršus valdžios kritikas tikino norėjęs pasikalbėti su Mantu Stonkumi, mat šis savo tinklalaidėje užsiminė apie galimą jųdviejų kovą. Situacija galiausiai baigėsi be jokio fizinio konflikto, Celofanas išvyko namo, o M. Stonkų ir kitus aktorius, saugumo sumetimais, į automobilį palydėjo policija. Visgi tęsinys šioje istorijoje veikiausiai bus.

Delfi pavyko susisiekti su spektaklio organizuojančios įmonės „Vabalo filmai“ atstovu, prodiuseriu Titu Motuzu, kuris sutiko kiek plačiau papasakoti, kas vyko antradienio vakarą ir pridūrė, kad jo kolegos planuoja kreiptis į teisėsaugą.

„Iš pradžių jis (A. Kandrotas – aut. past.) atėjo pro pagrindinį įėjimą į kultūros centrą jau renginiui prasidėjus. Jį išprašė, nes jis neturėjo nei bilieto, nei respiratoriaus. Tada jis apėjo pastatą ir į jį pateko jau pro kitą įėjimą, skirtą personalui, technikams. Praėjęs persirengimo kambarius, kaip galėjot pamatyti, sutiko mūsų kolegę ir bandė atidaryti duris į sceną. Tuomet buvo apsaugos išprašytas.

Jis skatino žmones atvykti ir jie atvyko. Gal jie ir norėjo pasikalbėti, bet mes tai įvertinome kitaip. Kiek žinau, M. Stonkus pasikonsultavo su teisininku ir buvo nuspręsta nemesti malkų į ugnį. Buvo iškviesta policija, nes mes tai įvertinome kaip galimą persekiojimo atvejį. Pareigūnai buvo labai malonūs, jie atvyko ir visus aktorius išlydėjo ne tik iki automobilio, bet ir lydėjo iki miesto rajono ribos. Už tai esame labai dėkingi. Jautėmės saugūs. Marijampolės kultūros centras, manau, irgi labai profesionaliai elgėsi, domėjosi, ar saugiai grįžome“, – apie įvykio aplinkybes pasakojo pašnekovas.

T. Motuzas patikino, kad niekas iš jo kolegų nė neįtarė, kaip pasibaigs antradienio vakaras.

„Tikrai niekas to nesitikėjo. Visi buvome šiek tiek sutrikę. Bet, laimei, viskas gerai baigėsi. Įvykio vietoje aš pats asmeniškai nebuvau, bet visą laiką bendravau su kolegomis, tai viskas taip ir buvo, kaip nufilmuota tuose video.

Kiek žinau, bus rašomi pareiškimai. Ir net ne vienas šiandien. Bandysime greičiau šį žmogų pasodinti į kalėjimą. Bandysime atlikti vieną svarbiausių protaujančio lietuvio misijų šiuo metu – greičiau pasodinti šį durnių į kalėjimą“, – pakartojo prodiuseris.

Pasiteiravus, kaip tą akimirką jautėsi spektaklio aktoriai ir kiti kolegos, pašnekovas neslėpė, kad emocijų tikrai netrūko.

„Žinoma, kad buvo streso. Mano kolegė, mergina, kurią be jokio leidimo filmavo Celofanas, buvo visiškai nepasiruošusi tokiam dalykui. Ji žada taip pat kreiptis į policiją, nes ji buvo transliuojama ne viešoje vietoje, kaip buvo norima teigti, mes buvo išsinuomoję patalpas savo renginiui, tad, mūsų nuomone, jis neturėjo teisės ten nei patekti, nei filmuoti.

Manome, kad sureagavome protingai, jog nėjome su juo kalbėtis, nes, mano galva, teisiam išlipti iš šios situacijos, ko gero, neįmanoma, žinant, kokie yra jo sekėjai ir jo publika. Išsisaugojome apie 2200 neigiamų komentarų po tais video ir bandysime ieškoti teisybės teisėsaugoje. Už tai turi būti atsakomybė.

Norėjimas pasikalbėti – nėra nieko blogo, bet atvažiuoti į žmogaus darbą, kai jis yra ant scenos ir jo ieškoti per visus kambarius, filmuojant niekuo dėtus žmones… Darbuotojams ar policijai Celofanas teigė, kad jis esą nesiveržė į spektaklį, nes žmonės už tai susimokėjo pinigus, bet jo paties video rodo ką kitą. Jis mėgino patekti į salę, ne tik vaikščiojo po užkulisius“, – kalbėjo T. Motuzas.

Paklausus, ar dėl antradienio vakaro įvykių M. Stonkus taip pat planuoja pateikti pareiškimą policijai, „Vabalo filmų“ atstovas atsakė, kad to dar nežino.

„Kol kas su M. Stonkumi dar nekalbėjau, tad už jį komentuoti negaliu. Jis pats turi nuspręsti, ar apskritai nori apie tai kalbėti“, – paaiškino pašnekovas.

„Lietuvos teisėsaugai norėčiau palinkėti imtis teisingų veiksmų, o visiems jau kalintiems žmonėms – su meile pasitikti šį nuostabų žmogų. Tikiuosi, kad jį pasitiks su didele meile toje įstaigoje. Tikiuosi, kad taip atsitiks“, – pridūrė „Vabalo filmai“ prodiuseris T. Motuzas.

Užgavo M. Stonkaus žodžiai

Celofanas tikina, jog konfliktas kilo dėl M. Stonkaus žodžių, kuriuos jis ištarė tinklalaidėje „Vėl tie patys“. Minimame podcaste aktorius išreiškė nepritarimą mitingui, vykusiam Sausio 13-osios dienos minėjime, ir kitų žingsnių, kuriuos daro Celofanas ar jo bendraminčiai.

„Jei Celofanas nori – galime eiti, suorganizuosime kovą „vienas ant vieno“. Su kumščiais, k….va, plikais. Dėl sportinio, pagal taisykles“, – kalbėjo M. Stonkus bei pridūrė, kad Celofanas verda savo vėmaluose ir srutose.

Tai išgirdęs A. Kandrotas nesusilaikė ir kitą dieną po tinklalaidės išėjimo į eterį atvyko gyvai susitikti su M. Stonkumi jo spektaklyje Marijampolėje.

Su pačiu M. Stonkumi susisiekti kol kas nepavyko. O su A. Kandroto pozicija bei kitomis konflikto detalėmis galite susipažinti kitame Delfi straipsnyje.

Policija iškviesta pajutus grėsmę

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Ieva Šlivinskienė portalui Delfi sakė, kad arčiausiai buvę policijos ekipažai sureagavo į pagalbos prašymą.

„Sausio 18 dieną apie 19 val. 45 min. Bendrasis pagalbos centras gavo Marijampolės kultūros centro darbuotojos pranešimą, kad atvykęs asmuo, kuris, kaip vėliau paaiškėjo buvo A. Kandrotas, telefonu filmuoja ir nori pasimatyti su vienu iš aktorių. Taip pat pranešta, kad lauke stovi apie 10 asmenų, o aktoriai bijo dėl savo saugumo“, – sakė Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė I. Šlivinskienė.

Pasak pareigūnės, panašu, kad centro darbuotoja policiją iškvietė paprašyta grėsmę jautusių aktorių. Todėl policininkai juos palydėjo iki autobusiuko, kuriuo jie saugiai išvyko iš Marijampolės.

Pasak I. Šlivinskienės, policininkai bendravo ir su pačiu M. Stonkumi, teiravosi, ar šis turi kam nors pretenzijų.

„Aktorius neįvardino, dėl ko tie 10 asmenų jo laukė prie automobilio, nenurodė jokių priežasčių“, – sakė policijos atstovė.

Daugiau naujienų galite skaityti ir vaizdo įrašą rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA