Kauno apylinkės teismo teisėja užsidirbo papeikimą | Kas vyksta Kaune

Kauno apylinkės teismo teisėja užsidirbo papeikimą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmadienį Teisėjų garbės teismas (TGT) paskelbė sprendimą Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėjos Vidos Jegorovienės drausmės byloje. Ilgametei rūmų teisėjai skirtas papeikimas.

Kai nurodoma Nacionalinės teismų administracijos pranešime, V. Jegorovienei drausmės byla buvo iškelta dėl nepagarbaus ir teisėjui netinkamo elgesio. Bylą iškėlusi Teisėjų etikos ir drausmės komisija (TEDK) nustatė, kad teisėja pažeidė ne vieną Teisėjų etikos kodekso normą.

Vis dėlto TGT, vertindamas TEDK nurodytus motyvus, konstatavo, kad dalyje bylos aprašytų atvejų Teisėjų etikos kodekso pagarbos žmogui, padorumo, pavyzdingumo, pareigingumo principų reikalavimai nebuvo pažeisti.

Taigi bylos dalis dėl teisėjos elgesio 2020 m. spalio 1 d. teismo posėdyje civilinėje byloje, dėl bendravimo su notare Jolanta Ruliene ir nusišalinimo nuo trijų civilinių bylų nagrinėjimo bei priimtų atskirųjų nutarčių aštuoniose civilinėse bylose buvo nutraukta.

Drausminė nuobauda V. Jegorovienei skirta už Teisėjų etikos kodekso pagarbos žmogui, padorumo, pavyzdingumo, pareigingumo principų reikalavimų pažeidimus: netinkamą bendravimą su teismo personalu, neįvykusį teismo posėdį civilinėje byloje ir procesinio sprendimo vienoje teisėjos nagrinėtų bylų paskelbimo ir surašymo terminų pažeidimą.

TGT skirtas papeikimas galioja vienerius metus nuo sprendimo įsiteisėjimo dienos, o asmens byloje lieka įrašytas visam laikui. Per 10 dienų nuo paskelbimo dienos sprendimą galima skųsti Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Naujienų agentūra BNS primena, kad V. Jegorovienė Kauno miesto apylinkės teismo teisėja dirba nuo 1994 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA