Eismo sąlygas šį vakarą sunkins snygis | Kas vyksta Kaune

Eismo sąlygas šį vakarą sunkins snygis

BNS 2021/12/24 18:05
Asociatyvi / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Šeštadienio naktį eismo sąlygas sunkins snygis, įspėja kelininkai.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, daug kur trumpai pasnigs, vietomis pustys.

Vėjas – vakarų, šiaurės vakarų, 6-11 m/s, pajūryje gūsiai 15-18 m/s. Žemiausia oro temperatūra sieks nuo trijų iki šešių laipsnių šalčio, pajūryje – nuo nulio iki dviejų laipsnių šilumos.

Penktadienio pavakarę dėl besitęsiančio snygio, vietomis pereinančio į šlapdribą, eismo sąlygos išlieka sudėtingos visoje Lietuvoje, ypač vakarų ir šiaurės regionuose.

Ypač blogos sąlygos Skuodo, Plungės, Mažeikių, Telšių, Naujosios Akmenės, Šiaulių, Joniškio, Jonavos, Kaišiadorių, Biržų, Kupiškio rajonuose.

Čia pagrindiniai keliai daug kur provėžoti, slidūs, vietomis padengti plonu puraus ar pažliugusio sniego sluoksniu, kuris siekia iki 10 centimetrų storio.

Šiaurės vakarų Lietuvoje eismo sąlygas sunkina pustymas.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai visoje šalyje yra slidūs, provėžoti, vietomis padengti prispausto ar pažliugusio sniego sluoksniu, kai kur yra susiformavęs plikledis.

Kelininkai slidžius ir apsnigtus kelių ruožus barsto ir valo, tačiau vairuotojų prašoma atsižvelgti į kelio dangos būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Stipriau sninga šiaurės vakarų Lietuvoje, likusioje šalies dalyje sninga silpnai. Oro temperatūra siekia nuo nulio iki penkių laipsnių šalčio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA