Kviečia padovanoti Kūčių vakarienę vienišoms mamoms su vaikais | Kas vyksta Kaune

Kviečia padovanoti Kūčių vakarienę vienišoms mamoms su vaikais

Kūčių akcija./ Nuotraukų koliažas.

VšĮ „Krizinio nėštumo centras“ kviečia prisidėti prie kilnios akcijos – padovanoti Kūčių vakarienę vienišoms mamoms su vaikais. Akcija vyksta pirmą kartą.

Prie akcijos prisidėti galima paaukojant galimą sumą pinigų ar nuperkant dovanų čekius, kuriuos organizacijos atstovai įteiks globojamoms vienišoms mamoms.

Kūčių stalas 25-ioms šeimoms

VšĮ „Krizinio nėštumo centro“ konsultantė Vilma Ragauskienė pasakojo, kad yra atrinktos 25 šeimos (12 iš jų gyvena Kaune), kurias ši dovana ypač pradžiugintų. Jei bus surinkta daugiau lėšų – bus pradžiuginta dar daugiau, nei numatyta, šeimų. Akcijos organizatoriai geradarių paaukotus dovanų čekius įteiks mamoms, kurios parduotuvėje išsirinks reikiamus produktus jų šeimos Kūčių stalui.

„Galbūt kažkam reikės miltų, kažkam apelsinų ar netgi staltiesės. Perkame moterims plataus spektro parduotuvių dovanų čekius, kad jos išsirinktų reikiamas maisto ar buities prekes. Akcijos tikslas – padėti moterims, mamoms sukurti šventinę atmosferą namuose Šv. Kūčių, Šv. Kalėdų ar Naujųjų metų proga“, – sakė akcijos atstovė V. Ragauskienė.

Ji pridūrė, kad ne visoms moterims, kurios kreipiasi į „Krizinio nėštumo centrą“ yra reikalinga materiali pagalba, bet toms kurioms ji reikalinga, stengiamasi padėti ar surasti, kas galėtų pagelbėti.

Pagalba krizinio nėštumo atveju

„Krizinio nėštumo centras“ teikia emocinę, psichologinę, materialią ir kitokio pobūdžio pagalbą visoje Lietuvoje. Įstaiga jau 8 metus gyvuoja tik iš įmonių ar pavienių žmonių dosnumo, įvairių projektų. Padeda psichologai, ginekologai, dulos, teisininkai, genetikai ir kt.

V. Ragauskienė informavo, kad 2021-aisiais „Krizinio nėštumo centras“ suteikė pagalbą 392 asmenims, dalis jų vyrai. Internetu, gyvai ar telefonu buvo suteikta 1780 konsultacijų. Gimė 67 mažyliai.

„Teikiame pagalbą ne tik neplanuoto nėštumo atvejais, kada moteris išgyvena sunkumus dėl nenorėto, nelaukto nėštumo, kurį sunku materialiai ar emociškai priimti jai ar vaiko tėčiui, tačiau ir tais atvejais, kai lauktas ir norėtas nėštumas tampa kriziniu. Tai gali vykti dėl įvairių gyvenimiškų situacijų: sužinojus, jog laukiasi – palieka vyras, netenkama pajamų šaltinio, smurtaujama prieš moterį ir pan. Taip pat į mūsų centrą kreipiasi ir moterys, kurios išgyvena pogimdyminę depresiją, persileidimą, vaikelio netektį“, – sakė „Krizinio nėštumo centro“ atstovė.

Esant neplanuoto krizinio nėštumo atvejui yra teikiama įvairiapusė pagalba iki kol vaikui sueina 2 metai ir daugiau.

Kaune šiuo metu įvairaus pobūdžio pagalbą gauna apie 40 moterų.

Padovanoti Kūčių vakarienę

Norintieji padovanoti Kūčių vakarienę vienišoms mamoms su vaikais kviečiami nupirkti 50 eurų vertės (ar kiek galima) maisto parduotuvės dovanų kuponą ir atsiųsti el. paštu: info@neplanuotasnestumas.lt arba paaukoti į VšĮ „Krizinio nėštumo centras“ sąskaitą: LT03 7300 0101 4133 6083, paskirtis – Kūčių vakarienė.

Daugiau informacijos apie akciją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA