Kokią lovą rinktis ūgtelėjus vaikui? | Kas vyksta Kaune

Kokią lovą rinktis ūgtelėjus vaikui?

Vaikiška lova / Organizatorių nuotr.

Vaikų augimui miegas yra itin svarbus. Tinkamas poilsis jiems garantuoja gerą gyvenimo ir sveikatos kokybę. Dažnu atveju vaikai, kuriems trūksta miego, patiria įvairių problemų: sutrinka jų dėmesio koncentracija, suprastėja sveikata ir imuninė sistema. Prasto miego priežasčių yra daug – netinkama vaiko dienotvarkė, patirta įtampa, tam tikros baimės, netinkama lova ir prastas čiužinys.

Įsigyti internetu baldus šiandien yra kaip niekad paprasta, tačiau kokia lova yra tinkama jūsų greitai augančiam vaikui? Į kokius dalykus svarbu atsižvelgti, siekiant užtikrinti jūsų atžalos gerą miego kokybę nakties metu?

Vaiko amžių ir lovos dydis

Renkantis naują vaiko lovą, svarbu atsižvelgi į vaiko amžių. Apie antruosius gyvenimo metus iš kūdikio lovelės vaikas yra perkeliamas į didesnę lovą. Ši, visų pirma, turėtų būti saugi, patogi ir kokybiška. Geriausia išsirinkti „augančią lovą“, kurios ilgis reguliuojasi, tad ji „augs“ kartu su mažyliu. Tokiose lovose yra apsaugos, kad besivartydamas vaikas neiškristų.

Prieš įsigyjant lovą, kurios ilgis nesireguliuoja, verta turėti omeny, jog ši turėtų būti bent 15 centimetrų ilgesnė už vaiką. Atžalos labai sparčiai auga, tad galbūt reikėtų pasvarstyti apie erdvesnę ir didesnę lovą, kad netektų jos neužilgo vėl keisti. Žinant, kokie vaikai yra aktyvūs ir energingi, lova turi būti tvirta, stabili, kokybiška ir saugi.

Vaikiška lova / Organizatorių nuotr.

Dviaukštės lovos – praktiškas pasirinkimas

Šeimoms, kurios turi daugiau nei vieną panašaus amžiaus vaiką – dviaukštės lovos yra puikus ir praktiškas sprendimas. Tokio tipo lovose vaikams yra smagiau miegoti. Be to, jei jų kambarys nėra didelis, tai puiki proga tinkamai išnaudoti patalpos erdvę.

„Dviaukštė“ lova gali būti ir skirta tik vienam vaikui, kuomet „pirmajame“ aukšte įrengta mokymosi ar poilsio erdvė. Tokios lovos apatinėje dalyje esančios spintelės puikiai pasitarnauja kaip daiktų ar rūbų talpyklos, kas yra ypatingai svarbu, jei vaikas po poros metų įžengs į paauglystės periodą. Jei atžala naktį dažnai keliasi ir neramiai miega, būtų patogu ir naudinga, antrajame lovos aukšte įtaisyti naktinę lempą, kurią prireikus išlipti, būtų galima įsijungti.

Dviaukštė vaikiška lova / Organizatorių nuotr.

Vaiko lovai turi būti patvari ir kokybiška

Visi tėvai savo vaikams linki geriausio ir siekia jį apsaugoti. Tinkama lova nėra išimtis, todėl svarbu atkreipti dėmesį į jos rėmo tvirtumą ir stabilumą. Juk vaikai lovose ne tik miega, tačiau ir žaidžia ar ant jų šokinėja. Atsižvelgiant į saugumą, rėmas turėtų būti be aštrių kampų ir atsikišusių detalių. Puikus pasirinkimas – lova suapvalintais kampais.

Be to, svarbu iš kokių medžiagų lova buvo pagaminta. Reikėtų nepamiršti ir lovos čiužinio. Geriausi yra vidutinio kietumo, aukštos kokybės čiužiniai, kurie nekenktų stuburo vystymuisi. Vyresni vaikai, nuo maždaug 8-10 metų, gali miegoti ir ant standartinių matmenų viengulės lovos.

Patartina nepamiršti atsižvelgti į kambario interjero dizainą. Gražu, kai lova ir patalpos stilius tarpusavyje dera tiek spalvine gama, tiek dekoracinėmis detalėmis. Suprantama, jei paauglystės etapas prasidės vos už po poros metų, neverta pirkti lovos su animaciniais herojais ar kitais vaikiškais piešiniais.

Taigi, naujos vaikiškos lovos paieška neturėtų būti sudėtinga, tereikia žinoti į kokius esminius aspektus atkreipti dėmesį. Siekiant priimti teisingą sprendimą, patartina kreiptis pagalbos į specialistus, kurie suteiks jums vertingos informacijos ir patarimų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA