Svarbi informacija vairuotojams: policija atidžiau tikrins automobilių paruošimą žiemos sezonui | Kas vyksta Kaune

Svarbi informacija vairuotojams: policija atidžiau tikrins automobilių paruošimą žiemos sezonui

/ Lietuvos policijos „Facebook“ nuotr.

Policija informuoja, jog tikrins automobilius be tolerancijos. Iškritus pirmajam sniegui, visi automobiliai jau turėtų važinėti su žieminėmis padangomis ar kitaip pritaikytomis šiam laikotarpiui, todėl pareigūnai praneša, jog tolerancijos laikas baigėsi.

„Tolerancijos laikas baigėsi“, – praneša Lietuvos policija ir priduria, jog bus tikrinami automobiliai, ar šie paruošti eksploatuoti žiemos sezonu.

„Policija organizuojamų reidų metu tikrina, ar jūsų automobiliai jau paruošti žiemos sezonui.

Primename, kad rizikuojate ne tik savo saugumu, ar bauda. Eismo įvykio metu, su vasarinėmis padangomis, negalios ir jūsų draudimo polisas. Taip pat gali būti panaikinamas privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimas“, – rašoma Lietuvos policijos „Facebook“ paskyroje.

Primename, kad Kelių eismo taisyklės numato, kad nuo lapkričio 10-osios iki kovo 31-osios draudžiama eksploatuoti motorines transporto priemones ir priekabas su vasarinėmis padangomis.

Išimtis numatyta mopedams, motociklams, triračiams, visų rūšių keturračiams. Pagal taisykles, mopedus, motociklus, triračius, visų rūšių keturračius eksploatuoti su vasarinėmis padangomis draudžiama gruodžio–vasario mėnesiais, taip pat kovo–lapkričio mėnesiais, jeigu bent dalis važiuojamosios dalies, kuria važiuojama, yra apsnigta ar apledėjusi.

Su dygliuotomis padangomis galima važinėti nuo lapkričio 1 d. iki balandžio 10 d., tačiau naudojant tokias padangas ant automobilio galo turi būti priklijuotas nustatytas skiriamasis ženklas – baltas lygiakraštis trikampis su raudonu apvadu ir padangos dyglio simboliu viduryje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA