Pamatykite, kaip atrodo pėstiesiems po truputį atveriama Vilniaus gatvė | Kas vyksta Kaune

Pamatykite, kaip atrodo pėstiesiems po truputį atveriama Vilniaus gatvė

Remontuojama Vilniaus gatvė / Skaitytojos nuotr.

Remontuojama Vilniaus gatvė nedingsta iš kauniečių diskusijų epicentro. Kol architektai ir miesto valdžia ginčijasi dėl senamiesčio grindinio, vis dar tvarkoma gatve skundžiasi ir praeiviai. Dalis seniausios Kauno gatvės jau atidaryta pėstiesiems, tačiau pasivaikščioti statybų aikštelėje kaunietė dar nepataria.

Sekmadienį rekonstruojamoje Vilniaus gatvėje apsilankiusi kaunietė piktinosi pėstiesiems atvertomis, bet nesutvarkytomis vietomis. „Nusisukt koją per tokį praėjimą galima. Negi prieš atveriant nebuvo galima padaryt kiek tvarkingiau? Tokia duobė neuždengta, vaikas koks įkris”, – tulžį liejo kaunietė.

Visgi oficialiai Vilniaus gatvė pėstiesiems dar neatidaryta. Kaip savaitės pradžioje teigė Kauno miesto savivaldybė, pėstieji gali naudotis tik keliomis rekonstruojamos gatvės dalimis.

„Vasarą pradėti Vilniaus gatvės remonto darbai sparčiai juda į priekį ir gatvė po truputį atveriama pėstiesiems! Į savo mėgstamas kavines bei parduotuves jau galima nukeliauti nuo Rotušės aikštės iki V. Kuzmos g. ir nuo pastarosios iki J. Naugardo g. Likusius praėjimus planuojama atidaryti iki didžiųjų metų švenčių”, – teigiama savivaldybės pranešime.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad penktadienį pristatytas nulygintas tarpukario grindinys, kokiu savivaldybė nori išgrįsti visą Vilniaus gatvę. Prie pavyzdinio plotelio įvyko nemenkas nuomonių susidūrimas dėl tokio sprendimo korektiškumo saugomos dangos atžvilgiu.

Be kita ko savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis susirinkusiems penktadienį sakė, kad sėkmingai vykdomas vietos gyventojams duotas įsipareigojimas sudaryti sąlygas kol kas naudotis gatve be akmens ir be šaligatvių.

„Iki Kalėdų visa Vilniaus gatvė nuo Rotušės aikštės iki Laisvės alėjos bus praeinama. Kol kas viskas einasi pagal planą. Taip, turime vieną neišspręstą klausimą, dėl to čia ir esame susirinkę. Tikrai nedarome kažkokių nusikaltimų žmonijai, pasauliu, paveldui, sąžinei, kaip sako keli visuomene prisistatę asmenys. Čia šiandien pateikiamas pavyzdys, kas numatyta projekte, kuris yra įvertintas ekspertų, gauti visi leidimai“, – kalbėjo A. Pakalniškis.

830 metrų ilgio Vilniaus gatvė tvarkoma iš pagrindų – čia keičiami nusidėvėję centralizuoto vandentiekio ir nuotekų tinklai. Taip pat bus tvarkomas apšvietimas ir dėmesio stokojęs grindinys. Kapitalinį remontą numatyta baigti iki kitų metų vasaros. Darbų vertė – 4,6 mln. eurų.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA