Svarstomi du Kalėdų eglės įžiebimo scenarijai: į Rotušės aikštę gali įleisti tik su „gpasu” | Kas vyksta Kaune

Svarstomi du Kalėdų eglės įžiebimo scenarijai: į Rotušės aikštę gali įleisti tik su „gpasu”

delfi.lt / Nerijus Povilaitis 2021/11/13 14:41
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno Rotušės aikštėje pradėti statyti kupoliniai nameliai, suformuosiantys šventiniu laikotarpiu veiksiantį miestelį. Netrukus aikštės viduryje bus pradėta montuoti ir pagrindinė Kauno eglė, kurios puošimai miestas skyrė 160 tūkst. eurų. Kaip atrodys eglės įžiebimas – iki šiol nėra aišku, tai priklausys nuo epidemiologinės situacijos. Gali būti, jog renginys bus transliuojamas tik per televiziją, o į pačią aikštę žmonės kviečiami nebus. Taip pat svarstoma galimybė surengti šventę, tačiau joje leisti dalyvauti tik galimybių pasus (gpasus) turintiems žmonėms.

„Šiais metais buvo pasirinkta smaragdinės Kalėdų pievos tema. Dominuos žaluma ir pievos motyvai“, – sakė jau ne vienerius metu iš eilės pagrindinę Kauno eglę puošianti menininkė Jolanta Šmidtienė.

Ji minėjo, kad ši dekoravimo tema pasirinkta, nes eglė – tarsi gyvybės medis simbolizuoja pažadėtą amžiną gyvenimą.

„Kalėdos – Kristaus atėjimas su amžinojo rojaus pažadu. O kas fiziniame matmenyje yra rojus? Tai labai komfortiška vieta – šilta, vasara. Mano nuomone, dalelė rojaus yra visur, tereikia tik ją pamatyti. Juk tai gali būti ir pieva, kurioje atsiguli, matai smilgas bei drugelius“, – sakė J. Šmidtienė.

Pasak menininkės, būtent smilgos ir drugeliai taps pagrindiniu dekoracijų akcentu. Ant metalinio stovo sumontavus natūralias medžių šakas iškils apie 22 metrų aukščio pagrindinė Kauno eglė.

„Eglė šiais metais bus labai žalia ir švies žaliai. Nes žemė – žalia planeta, žiūrint iš kosmoso ji primena švytintį brangakmenį – smaragdą. Šiais metais nebus įėjimo į eglės vidų. Praėjusiais metais jį teko uždaryti dėl pandeminė situacijos, tai šiais metais jo visai atsisakyta“, – sakė J. Šmidtienė.

Kaip jau rašyta, šventinę atmosferą kurs ne tik pagrindinė miesto Kalėdų eglė, bet ir 10 stiklinių, geokupolo formos namelių, kuriuose įsikurs prekybininkai. Bus prekiaujama karštais gėrimais bei užkandžiais, o viename namelių vyks edukaciniai užsiėmimai vaikams.

„Šiuos kupolus teks priderinti prie eglės ir atitinkamai papuošti. Jeigu nutiks taip, kad žmonės vidun negalės įeiti, dekoracijos matysis per langus“, – kalbėjo J. Šmidtienė.

Pagrindinę Kauno Kalėdų eglę įžiebti planuojama paskutinį lapkričio šeštadienį – 27 dieną. Kaip atrodys šventė, ar ji vyks aikštėje, ar bus tik transliuojama per televiziją – iki šiol dar nėra aišku. Panašu, kad šiuo metu yra svarstomi du scenarijai, o viskas priklausys nuo epidemiologinės situacijos.

„Jeigu situacija bus gera, žmonės tikriausiai kažkaip bus įleidžiami į aikštę, nes joje numatyta vieta scenai. Jeigu ne – kažkaip režisūriškai išspręsta ir transliuojama. Visi nori tos šventės, tačiau manau, jeigu leidimai ir bus duoti, kažkokie ribojai turės būti. Tikrai negalima leisti tokių spūsčių, kurios čia buvo prieš penkerius metus“, – svarstė menininkė J. Šmidtienė.

Pasiteiravus Kauno savivaldybės atstovų, kaip atrodys pagrindinės miesto eglės įžiebimas, jie minėjo, dar neturintys atsakymo į šį klausimą. „Delfi“ žiniomis, svarstomi keli scenarijai, vienas jų – į aikštę leisti tik „gpasus” turinčius žmones.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA