Atrasti šalies kūrėjų gaminius savaitgalį kvies paroda „Rinkis prekę lietuvišką“ | Kas vyksta Kaune

Atrasti šalies kūrėjų gaminius savaitgalį kvies paroda „Rinkis prekę lietuvišką“

Paroda „Rinkis prekę lietuvišką“ / Organizatorių nuotr.

Savaitgalį į Kauną sugrįžta tradicinė, tryliktuosius metus organizuojama paroda „Rinkis prekę lietuvišką“. Lietuvos verslą puoselėjantis renginys spalio 15-17 dienomis po „Žalgirio“ arenos stogu suburs per 200 žinomiausių ir į rinką dar tik žengiančių šalies prekių ženklų, o lankytojus kvies ne tik su jais susipažinti, bet ir apsilankyti išskirtinėje turizmo alėjoje, atrasti lietuviškos el. prekybos saloną, dalyvauti specialiose konferencijose ir renginiuose.

Kaip įprasta, pagrindinės parodos „Rinkis prekę lietuvišką“ temos siesis su šalyje sukurtos kosmetikos ir buitinės chemijos, aprangos, aksesuarų, namų dekoro sprendimų, maisto bei gėrimų naujienomis. Tiesa, parodos organizatoriai atskleidžia, jog atsižvelgiant į pastarųjų kelių metų tendencijas, šiemet parodoje lankytojus pasitiks ir ne viena maloni staigmena.

„Jau beveik dvejus metus gyvename pasikeitusioje realybėje – atsigręžę į mus supančią artimą aplinką bei suformavę naujus apsipirkimo bei elgsenos įpročius. Dėl šios priežasties, kartu su partneriais, šiemet pristatysime ir atsinaujinusį parodos formatą. Greta kelių šimtų gyvų ekspozicijos erdvių, kur lankytojai bus kviečiami betarpiškai pabendrauti su šalies kūrėjais, atsiras ir ypatinga, Lietuvos regionų naujienas pristatanti turizmo alėja bei išskirtinis, Lietuvos el. prekybos erdves arčiau žmonių pritrauksiantis salonas“, – sako parodą organizuojančio „Ekspozicijų centro“ vadovas Erikas Piskunovas.

Išskirtinės aktyvacijos – turizmui ir el. prekybai

Per 200 žinomų ir į rinką dar tik žengiančių šalies prekių ženklų nuo penktadienio ryto iki sekmadienio vakaro kauniečius ir miesto svečius kvies dalyvauti naujausių maisto bei gėrimų degustacijose, gyvai išgirsti Lietuvos kūrėjų istorijas, atrasti jų produkciją ir įsigyti patikusių gaminių specialiomis gamintojo kainomis.

Parodoje lauks ir atskira mados kūrėjų erdvė – „Mados pasažas“. Čia savo aprangos ir aksesuarų asortimentą pristatančių dalyvių dėmesys kryps į šaltajam sezonui aktualias naujienas: šiltus, aukštos kokybės paltus, megztinius ir kitus rūbus iš vilnos, mohera vilnos, kašmyro. Greta lankytojai galės atrasti ir stilingų, naujausias mados tendencijas atitinkančių namų dekoro sprendimų.

Paroda „Rinkis prekę lietuvišką“ / Organizatorių nuotr.

Tiesa, kaip atskleidžia parodos organizatorius, į parodą atvykusius žmones pasitiks dvi visiškai naujos erdvės. Pirmoji jų – aktualias regionų naujienas, ryškiausius turizmo projektus bei idėjas vietos gamintojų ir turizmo sinergijai pristatysianti „We love Lithuania“ turizmo alėja.

Kita šių metų naujiena – kartu su „Verslia Lietuva“ kuriamas naujo formato el. prekybos salonas.

„Naujoji parodos zona – tai pandemijos pradžioje gimusios, itin sėkmingos iniciatyvos „Internete karantino nėra“ tęsinys. Galime pasidžiaugti, jog šį savaitgalį projektas peržengs skaitmeninės erdvės ribas. Parodoje įsikurs ekspozicinis prekių salonas, kuriame po el. parduotuvės lentynas pirkėjai galės naršyti gyvai, o internetu atlikti tik paskutinįjį veiksmą – pirkimą. Projektu siekiama ne tik paskatinti el. prekybą lietuviškose platformose, bet ir pristatyti jas kuo platesnei pirkėjų auditorijai“, – sako E. Piskunovas.

Intriga – kas taps geriausiais parodos gaminiais?

Pirmoji „Rinkis prekę lietuvišką“ diena kasmet neatsiejama ir nuo aukso medalių dalybų geriausius gaminius pristačiusiems parodos dalyviams. Jau tryliktuosius metus dalyviai kviečiami registruoti savo sukurtus produktus specialiame konkurse, kurio rezultatai paskelbiami parodos atidarymo metu.

Kelias savaitės iki parodos dalyvauti konkurse užregistruotus produktus atidžiai vertino įvairių valstybinių ir privačių institucijų, asociacijų vadovai, ekspertai. Vertinimo metu buvo atsižvelgiama ne tik į produkto prekinę išvaizdą ar dizainą, bet ir produkto vertę, sudėtį bei technologinius ypatumus.

Parodos „Rinkis prekę lietuvišką“ programoje suplanuoti ir du papildomi renginiai. Taip pat pirmąją parodos dieną, ketvirtuosius metus iš eilės vyks konferencija „Eksporto kodas: kai taisyklės keičiasi“. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų kartu su Eksportuotojų klubu ir Enterprise Europe Network tinklu organizuojamoje konferencijoje įmonės dalinsis patirtimi, kaip joms sekėsi dirbti pastaraisiais metais pasikeitus įprastai darbo sampratai. Bus diskutuojama apie tai, kaip teko prisitaikyti prie karantino padiktuotų aplinkybių ir kokie sprendimai padėjo išsaugoti įmonių stabilumą ar net atvėrė naujų eksporto rinkų.

Paraleliai vyks ir kitas – informacinis – renginys „Maisto reikšmė žmogaus sveikatai ir imunitetui“. „Nacionalinio maisto ūkio klasterio“ organizuojamame renginyje mokslininkai ir mitybos specialistai pristatys naujausius pasiekimus maisto mokslo ir mitybos srityje. Daug dėmesio bus skiriama maisto produktų, ypač – vaisių, uogų ir daržovių, reikšmei žmogaus mitybai, jo sveikatai bei imunitetui.

Paroda „Rinkis prekę lietuvišką“ / Organizatorių nuotr.

Senjorams įėjimas nemokamas

Siekiant į pažintį su šalies prekės ženklais įtraukti kuo daugiau gyventojų, nemokamai parodoje „Rinkis prekę lietuvišką“ renginio organizatoriai apsilankyti kviečia visus senjorus, neįgaliuosius bei su tėvais atvykstančius vaikus iki 14 metų.

Įsigyti dalyvio bilietą likusieji lankytojai gali jau dabar, internetu, spustelėję ČIA, arba parodos dienomis „Žalgirio“ arenos bilietų kasose.

Parodos durys atveriamos jau šį penktadienį, spalio 15 d. Tiek penktadienį, tiek šeštadienį lankytojai laukiami iki 10 iki 18 val., o sekmadienį – nuo 10 iki 16 val.

Prioritetas – dalyvių ir lankytojų saugumas

Parodos organizatoriai informuoja, jog į „Žalgirio“ areną bus įleidžiami tik asmenys, atitinkantys Galimybių paso kriterijus. Pagal šalyje galiojančius saugumo reikalavimus, visų lankytojų bei dalyvių bus prašoma dėvėti apsaugines veido kaukes bei laikytis rekomenduojamo saugaus atstumo.

Neturintiems galimybių paso bus sudarytos sąlygos atlikti mokamą greitąjį antigeno testą parodos vietoje. Testai bus atliekami prie pagrindinio įėjimo į areną, o su savimi tereikės turėti asmens dokumentą. Spalio 15 d. testavimas vyks nuo 8 iki 17 val., spalio 16 d. – nuo 9 iki 17 val., o spalio 17 d. – nuo 9 iki 15 val.

Testo kaina – 12 Eur, o atsiskaityti už jį bus galima tik banko kortele. Asmeniui su neigiamu testo atsakymu bus išduodama pažyma, testo rezultatai suvedami į „e.sveikata“ sistemą ir šiuo pagrindu sugeneruojamas 48 val. galiojantis Galimybių pasas.

Daugiau informacijos apie parodą „Rinkis prekę lietuvišką“ galima rasti ČIA.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA