Kaune pradedamas šildymo sezonas: daugiabučių gyventojams dar teks pašalti | Kas vyksta Kaune

Kaune pradedamas šildymo sezonas: daugiabučių gyventojams dar teks pašalti

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Į šalį atėjus rudeniškai darganai ir termometrų stulpeliams smarkiai kritus, kauniečiai pradėjo domėtis, kada mieste bus įjungtas šildymas. Savivaldybė pirmadienį paskelbė, kad jau nuspręsta pradėti šildyti ugdymo ir sveikatos priežiūros įstaigas, tačiau daugiabučių gyventojams dar teks palaukti.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytoja pirmadienį tvirtino, kad vidutinė temperatūra 10-ties laipsnių nesiekia jau kelias dienas, o namuose esą įšilę vos iki 15 laipsnių. Moteris pasigedo informacijos apie šildymo sezono pradžią.

Kauno savivaldybės Būsto modernizavimo, administravimo ir energetikos skyriaus vedėjas Raimundas Endrikis žiniasklaidai pateiktame komentare nurodė, kad dėl smarkiai atvėsusių orų nuspręsta pradėti šildymo sezoną ten, kur tai yra būtina – miesto mokyklose, vaikų darželiuose bei sveikatos priežiūros įstaigose.

„Šiluma įstaigas pasieks per kelias artimiausias dienas. Dėl šildymo daugiabučiuose bus sprendžiama šiomis dienomis. Kol kas stebime orų prognozes“, – sakė R. Endrikis.

Savivaldybė primena, kad gyventojai gali patys savarankiškai nuspręsti, kada pradėti šildymo sezoną. Tam turi pritarti dauguma namo gyventojų, apie pageidavimą įjungti šildymą reikia informuoti daugiabučio administratorių.

R. Endrikis taip pat pažymėjo, jog, lyginant su kitais didžiaisiais miestais, kauniečiams šiluma brangs mažiausiai – apie 3 proc. Didžiausią įtaką kainos augimui turi brangstantys ištekliai – biokuras ir dujos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA