Fiksuoja Romainių gyventojai: įžūlumui nėra ribų | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja Romainių gyventojai: įžūlumui nėra ribų

„Romainiai - Naujieji Romainiai“ nuotr.

Atėjus rugsėjui, vaikų turintys romainiškiai pabiro po visą Kauną, o eismas šioje miesto dalyje tapo keliskart intensyvesnis. Į mokyklą atžalas vežantys tėvai stoja kur papuola, nekreipia dėmesio nė į policiją, tuo metu spūstys formuojasi daugelyje Romainių gatvelių.

Naglumui nėra ribų, automobilius prie mokyklos parkuojame ant vienintelio Romainių gatvės šaligatvio ir dar prieš perėją bei policijos ekipažą?!“ – „Facebook“ grupėje „Romainiai – Naujieji Romainiai“ rugsėjo 2-osios rytą dalijosi gyentojai.

Paviešintoje nuotraukoje matyti ties šviesoforu ant šaligatvio stovintis automobilis, kitoje gatvės pusėje – policijos ekipažas. Grupės nariai taip pat pastebėjo, kad iš šviesoforo naudos nulis, mat jis neįjungtas. Galimas daiktas, dėl to pareigūnai čia ir prižiūrėjo tvarką.

„Šioje vietoje tai kasdienybė, galėtų net ant kojų užvažiuoti, jokios tvarkos nėra. Reikėtų, kad Romainių gatvės šaligatviai link mokyklos būtų su atitvarais“, – mikrorajono realijas ir siūlymus garsino gyventojai.

Savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vyriausioji specialistė Eglė Krikštaponytė romainiškiams nurodė, kad savivaldybė šviesoforo įrengimo darbus yra atlikusi, tačiau laukiama ESO rangovo darbų pabaigos, kuri numatyta rugsėjo 23 dieną.

„Gavus elektros tiekimą šviesoforas bus iš karto įjungtas. Tariamės su ESO rangovais, kad darbai būtų atlikti kaip įmanoma greičiau. Labai tikimės, kad kitą savaitę šviesoforas jau veiks, tačiau garantuoti už ESO rangovo darbų atlikimą negalime“, – paaiškino E. Krikštaponytė.

Tuo metu vairuotojai ketvirtadienio eismą Romainiuose vadino tragedija. Centrą pasiekdavę per 20 min., vakar užtruko visą valandą. Situacija penktadienį buvo dar blogesnė – išvažiavę 7.15 val., Šilainius žmonės esą pasiekė tik 8 val.

Kaip matyti „Facebook“ grupėje įkeltose nuotraukose, automobiliai stojo Romainių, Girios, Bivylių, Mosėdžio gatvėse, Šilainių ir Raudondvario plento sankryžoje.

„Smagiausia kai palei Romainių mokyklą užstato kiemų išvažiavimus. Tada reik ieškoti vairuotojo, o įvažiuoti į kiemą būtų problema, nes stabdai visa eismą laukdamas kol ateis vairuotojas. Ir taip kiekvieną mielą dieną. Yra sustatyti užrašai „neužstatyti“. Net buvau kelmus sustatęs, kad atkreiptų dėmesį vairuotojai“, – piktinosi vienas vyras.

Romainiuose užstatyti išvažiavimai / „Romainiai – Naujieji Romainiai“ nuotr.

Situacijos nė kiek negerina remontas B. Brazdžionio gatvėje prie „Depo“, kuris turėjo būti baigtas iki rudens, tačiau, kaip šiandien paskelbė savivaldybė, dėl užsitęsusių požeminių komunikacijų darbų eismo ribojimai išliks iki rugsėjo pabaigos.

„Užbaigus kasimo darbus bus paklota nauja gatvės danga. Vairuotojų prašome dar šiek tiek kantrybės ir rekomenduojame rinktis alternatyvų maršrutą A. Šapokos ir Mosėdžio gatvėmis“, – penktadienį pranešė savivaldybė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA