Tęsiasi testavimo centro Kaune apgultis: žmonės skundžiasi „lindimu“ be eilės | Kas vyksta Kaune

Tęsiasi testavimo centro Kaune apgultis: žmonės skundžiasi „lindimu“ be eilės

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trečiadienį į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi skaitytojas, kuris piktinosi, kad dalis žmonių į mobilųjį testavimo punktą Jonavos gatvėje ateina pėsčiomis ir yra aptarnaujami be eilės, dėl ko atvykusiems automobiliu tenka ilgokai palaukti. Vyras skundėsi, kad nors ir turėjo išankstinę registraciją, bet būtent dėl tokių „gudručių“, eilėje pralaukė beveik valandą.

„Atvykome į mobilųjį punktą, kaip ir rekomenduojama, 10 minučių anksčiau, nei nurodoma registracijos pranešime. Nors turėjome testą gauti 10.35 val., tačiau ilgoje eilėje teko laukti beveik valandą ir testas mums buvo atliktas tik 11.20 val. Automobilyje kartu turėjo laukti ir mažamečiai vaikai, tai gerai, kad šiandien nebuvo labai karšta diena, tikrai būtų buvę nepakeliama“, – pasakojo kaunietis.

Pasak vyro, labiausiai piktino įvairūs „gudručiai“, kurie įsistatę „kiaulės akis“ lindo testuotis be eilės. „Įsivaizduokit, pamatę ilgą eilę, jie tiesiog nuvažiuoja į šalia esančią degalinę ir ateina pėsčiomis, o eilę reguliuojantis žmogus juos įleidžia. Buvo ir tokių, kurie lindo automobiliais be eilės, nes niekas jų nei baudžia, nei sudrausmina – nebudi pareigūnai ar kokia apsauga rimtesnė“, – piktinosi vyras.

Pakalbėjus su Kaune testavimo punkto veiklą užtikrinančios Kauno miesto poliklinikos vadovu Pauliumi Kibiša, paaiškėjo, kad iš tiesų šiuo metu nebeliko griežto reikalavimo atvykti į mobiliuosius punktus automobiliu. „Toks yra Sveikatos apsaugos ministerijos sprendimas, todėl mes privalome užtikrinti testavimą ir atvykusiems pėsčiomis, o juos tikrai nėra paprasta sukontroliuoti. Žinoma, prašome atvykstančių žmonių laikytis registracijos laiko, tačiau užtikrinti, kad žmonės to paisytų, nėra paprasta“, – sako P. Kibiša.

Automobilių eilė prie COVID-19 testavimo puknto
Automobilių eilė prie COVID-19 testavimo puknto / R. Tenio nuotr.

Poliklinikos vadovo manymu, tvarka leisti testuoti ir pėsčiuosius apsunkino punktų veiklą ne tik dėl to, kad sunkiau kontroliuoti eilę, bet ir dėl klientų saugumo užtikrinimo. „Kai eilėje stovi ir transporto priemonės, ir pėstieji, aptarnavimas tampa sudėtingesnis. Šiuo metu atskiros eilės pėstiesiems nėra, o testavimas galimas tik registruotiems asmenims, todėl nereiktų manyti, kad žmonės šiaip ateina be eilės – visi jie turi jiems paskirtą laiką“, – sako P. Kibiša.

Tačiau į portalą pasikreipęs skaitytojas buvo įsitikinęs, kad tokia tvarka, kokia šiuo metu yra testavimo punkte yra netinkama ir turėtų veikti arba daugiau palapinių, arba atsirasti žmonės, kurie reguliuotų eilę ir neįleistų žmonių su vėlesniu registracijos laiku. „Tikrai savivaldybė turėtų skirti budėti apsaugą ar pareigūnus, kurie neleistų į eilę patekti tiems, kuriems nepriklauso“, – sakė jis. Vyras teigė, kad netvarką rodo ir nuolat prie mobilaus punkto nusidriekusi eilė, kuri dažnai yra iki pat Kleboniškio miško.

Taip pat vyras liko įsitikinęs, kad Vyriausybė, jei jau priima sprendimus dėl privalomo testavimo, turėtų apgalvoti ir tvarkas, kad tas testavimas vyktų sklandžiai. Paklaustas, kodėl, užuot vargęs eilėse prie testo, tiesiog nepasiskiepija, atsakė, kad būtent tai artimiausiu metu drauge su žmona ir ketina padaryti.

Automobilių eilė prie COVID-19 testavimo puknto
Automobilių eilė prie COVID-19 testavimo puknto / R. Tenio nuotr.

Kauno miesto poliklinikos vadovas P. Kibiša teigė, kad antrą savaitę Kaune skiepytis atvyksta dvigubai daugiau žmonių nei liepos pabaigoje ir per dieną vidutiniškai paskiepijama 12 tūkst. kauniečių.

Testavimo apimtys, pasak P. Kibošos, šiuo metu Kaune yra nusistovėjusios maždaug stabilios – per savaitę atliekama apie 12 tūkst. greitųjų testų ir iki 3000 PGR.

Kauno miesto poliklinikos vadovo teigimu, šiek tiek plokštėti ėmė ir per pastarąsias dvi savaites labai stipriai į viršų šovusi sergamumo koronavirusu Kaune kreivė. „Manau, galime konstatuoti, kad vakcinacija duoda teigiamų rezultatų ir tikėtis, kad šį rudenį nebepatirsime juodžiausios praeito rudens sezono patirties, tačiau atsipalaiduoti tikrai nereiktų. Kviečiu skiepytis ir laikytis kitų rekomendacijų, kurios apsaugos nuo susirgimo COVID-19“, – ragina P. Kibiša.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA