Tokio vaizdo skaitytojas nematė: į Kauno patikros punktą – su „Bolt“ paspirtuku | Kas vyksta Kaune

Tokio vaizdo skaitytojas nematė: į Kauno patikros punktą – su „Bolt“ paspirtuku

Skaitytojo nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ antradienio popietę pasiekė kiek netikėtas vaizdelis iš mobiliojo koronaviruso patikros punkto Jonavos gatvėje. Išsitirti dėl infekcijos mergina čia atvyko tiesiog „Bolt“ paspirtuku. Skaitytojui toks elgesys pasirodė neleistinas, tačiau Kauno poliklinikos atstovai nurodo, kad priimami net ir atvykusieji pėsčiomis.

„Tikriausiai, net darbuotojai tiek pavargę nuo karantino, kad nepamena, kokios taisyklės pas juos galioja. Žmonės tikėjo, kad testą punkte galima atlikti tik su automobiliu – tai rodo ir užrašai, bet „Bolt“ paspirtuku atskriejusiai merginai jie negalioja“, – svarstė portalo skaitytojas.

Kaip pažymėjo taksi vairuojantis vyras, transporto neturintys žmonės kviečia taksi ir moka nemažus pinigus, kad nuvyktų į patikros punktą. Kelionė pirmyn ir atgal esą atsieina 20 eurų, iš Linksmakalnio klientą yra tekę vežti ir už 50 eurų – punkto lankytojams neva prisakyta, kad testą pasidaryti galima tik atvykus automobiliu.

„Kitas klausimas, kam reikalingas asmuo, kuris tikrina žinutes ir parodo, kur važiuot? Aš suprantu kai dirba kelios palapinės, bet kai mokami pinigai važiavimo kryptį nurodančiam vairuotojui, o eilė juda tiek vienu keliu, atrodo mažų mažiausiai juokinga“, – pastebėjimais dalijosi skaitytojas.

„Kas vyksta Kaune“ susisiekus su mobilaus patikros punkto darbą organizuojančiu Kauno miesto poliklinikos Kalniečių padalinio vadovu Justinu Dzidzevičiumi, vis dėlto, šis patikino, kad punkte priimami ir atvykstantieji pėsčiomis, nors rekomenduojama atvažiuoti automobiliu.

„Jei nėra galimybės, būna visko – atvažiuoja motociklais, vasaros metu pasitaiko įvairių situacijų. Nenorėdami žmonėms sudaryti nepatogumų, tuos keblumus suprantame ir priimame išsitirti“, – teigė J. Dzidzevičius.

Jis nurodė, kad Kauno kempinge (Jonavos g. 51A) įrengtame patikros punkte šiuo metu per dieną paimama 300-400 mėginių, skaičiai nėra dideli. Tiksli informacija apie koronaviruso patikros punktuose esančias laisvas vietas pateikiama čia.

Daugiau nei prieš metus Jonavos gatvėje atidarius mobilų tyrimų paėmimo punktą, skelbta, kad čia draudžiama išlipti iš automobilio ir atverti langą, kol nebus nurodyta kitaip. Vėliau asmuo instruktuotas, kaip vykdoma tepinėlio paėmimo procedūra, be asmens tapatybės dokumento buvo privaloma turėti ir lapą su užrašytu telefono numeriu, kurį reikėjo padėti automobilio salone.

Visgi dabar Karštosios linijos 1808 portale pateikiamos taisyklės jau ne tokios kategoriškos: „Atvykite į mobilųjį punktą nurodytu adresu jums paskirtu laiku (ne anksčiau nei 10 min. iki paskirto laiko). Atvykus į mobilųjį punktą vykdykite mobiliojo punkto darbuotojų nurodymus. Su savimi turėkite gautą Karštosios linijos 1808 registracijos žinutę ir asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.“

Daugiau informacijos apie registraciją tyrimui ir vakcinacijai rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA