„Ryanair“ iš Kauno oro uosto atidarė visiškai naują maršrutą | Kas vyksta Kaune

„Ryanair“ iš Kauno oro uosto atidarė visiškai naują maršrutą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo vakar, rugpjūčio 2-osios, iš Kauno oro uosto tiesioginiais „Ryanair” skrydžiais galima pasiekti Lvivą Ukrainoje, praneša oro uostas.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad nuo rudens iš Kauno oro uosto bus pradedami dar trys nauji tiesioginiai skrydžiai. Nuo spalio 31 d. iš šių oro vartų bus pasiūlyti maršrutai į Ispanijos uostamiestį Malagą ir Suomijos sostinę Helsinkį, o nuo lapkričio 1 d. – į Mančesterio miestą Jungtinėje Karalystėje.

Lietuvos oro uostų Aviacinių paslaugų skyriaus vadovas Aurimas Stikliūnas teigia, kad naujų tiesioginių skrydžių skaičiaus augimas yra ilgalaikis strateginis tikslas, kuris be jokios abejonės gerins ir Kauno regiono pasiekiamumą.

Ragina pasidomėti šalių reikalavimais

Lietuvos oro vartuose sparčiai atsigaunant keleivių srautui ir išliekant papildomų dokumentų tikrinimo procedūroms, žmonės raginami kelionėms ruoštis iš anksto tam, kad būtų galima išvengti eilių registracijoje į skrydį ir aviacijos saugumo patikroje.

Primenama, kad atvykti į oro uostą reikia likus mažiausiai 2 valandoms iki skrydžio, taip pat su savimi turėti konkrečių šalių reikalaujamas keleivio atvykimo formas, kurias būtina užpildyti dar prieš atvykstant į tą šalį.

Pasak Lietuvos oro uostų Keleivių patirties vadovės Rasos Petraitienės, nors nuo liepos 1 d. saugų ir laisvą piliečių judėjimą lengvinantis Europos Sąjungos (ES) Skaitmeninis COVID-19 pažymėjimas prieinamas visose ES šalyse, valstybės narės turi teisę taikyti individualius reikalavimus.

Tai reiškia, kad COVID-19 pažymėjimo turėjimas nebūtinai automatiškai užtikrina patekimą į norimą šalį, dėl šios priežasties prieš rengiantis kelionei patariama išsiaiškinti tuo metu galiojančius konkrečios šalies reikalavimus – ar šalis atvira turistams, ar reikia pildyti keliautojo anketą, ar reikalinga saviizoliacija atvykus, jei taip, kokiam laikotarpiui, ar vykstant į šalį reikia COVID-19 testo prieš kelionę, o gal ir dar atvykus.

Taip pat verta atkreipti dėmesį, kad dažnai atskiras keleivių formas būtina užpildyti ir kartu keliaujantiems vaikams.

Sužinoti, kokiomis kryptimis skrydžiai vykdomi dabar ir kokie reikalavimai galioja svečiose šalyse, galima čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA