„Cinamon“ jungiasi į protestą: vietoj kino filmų seansų – spragėsiai | Kas vyksta Kaune

„Cinamon“ jungiasi į protestą: vietoj kino filmų seansų – spragėsiai

Organizatorių nuotr.

„Cinamon” kino centras jungiasi prie daugelio Lietuvos kino teatrų protesto ir liepos 19-ąją vienai dienai užveria savo duris.

„Esame nusivylę vis dar taikomais valdžios ribojimais kino teatrams. Nuo liepos 1 d. buvo leista kavinėse esančiose uždarose patalpose svečiuotis be kaukių ir ten praleisti neribotą laiko tarpą, tad labai nustebome, kad kino teatrams draudimas pardavinėti kino užkandžius ir reikalauti žiūrovus viso seanso metu dėvėti medicinines kaukes, išliko. Esant tokiems šiltiems orams, labai svarbu reguliariai gerti skysčius, o žiūrovai to daryti negali. Jaučiamės tarsi laikydamiesi tokių ribojimų keltume grėsmę savo lankytojų sveikatai“, – pastebi kino centro vadovė Asta Norvilienė.

Svarbu pastebėti, kad COVID-19 pandemijos metu, kai kino teatrai veikė, juose nebuvo nustatyta COVID-19 ligos atvejų protrūkių nei tarp žiūrovų, nei tarp darbuotojų. O šiai dienai net 93 proc. „Cinamon” darbuotojų yra pasiskiepiję ir turi galimybių pasus.

Stebisi ir kino centre kalbinti žiūrovai, kaip taip gali skirtis sąlygos tose pačiose patalpose veikiančioms kavinėms ir šalia esančiam kino teatrui.

„Cinamon” darbuotojai pastebi, kad nuo balandžio 28 d., kai buvo atnaujinta kino centro veikla, kasdien sulaukiama užklausų, ar galima užkandžiauti kino salėse. 8 iš 10 atvejų atsakius, kad deja, šiuo metu kino salėse draudžiama net nusiimti kaukes, sulaukiame atsakymo, kad gal geriau į kiną neatvyksime ir palauksime, kol bus tokia galimybė.

„Cinamon” kino centras / Organizatorių nuotr.

„Šiek tiek apmaudu, jog turime imtis tokių sprendimų kaip nutraukti dienai veiklą, kad būtume išgirsti. Jau turėjome ir parduotų bilietų, ir atliktų išankstinių rezervacijų. Su bilietus įsigijusiais žiūrovais buvo susisiekta, grąžinti pinigai arba bilietai pakeisti į kitą dieną“, – informuoja pamainos vadovė Evelina Rimkutė.

Kino teatrai lygina ir kaimyninių šalių kino rodymo veiklos ribojimus. Lenkijoje, Estijoje jų jau nėra, užkandžiai galimi, kaukės tik rekomenduojamos.

Per pastarąsias dvi savaites panašaus dydžio „Cinamon” tinklo kino teatro Taline žiūrovų skaičius dvigubai didesnis. Tad pagal mūsų paskaičiavimus, draudimai užkandžiauti ne tik atima trečią dalį pajamų, kurias gautume už užkandžius, bet dar papildomai prarandama ir apie 30 proc. žiūrovų, kurie dėl „nepilnos“ kino pramogos tiesiog atsisako minties eiti į kiną.

Esant konkurencingai rinkai ir pasikeitusiems žiūrovų įpročiams, prarasti tokią, neatsiejamą kino patirties dalį kaip spragėsiai, yra didelis praradimas tiek klientams, tiek kino teatrams.

Diena be kino / Organizatorių nuotr.

Ar valgyti spragėsius kino salėse saugu? Erdvios kino centro „Cinamon” patalpos ir didelė jų kvadratūra leidžia išlaikyti saugius atstumus. Taip pat, kino teatrai laikosi reikalavimo seansus planuoti taip, kad įeinančių ir išeinančių iš kino seansų žiūrovų srautai nesusikirstų.

Visus skirtingų šeimos narių ūkius skiria papildomai praleistos vietos. Atstumai tikrai ne mažesni, o kai kuriais atvejais ir didesni nei standartinėje kavinėje. Po kiekvieno seanso salės yra atsakingai dezinfekuojamos darbuotojų, be to, dezinfekcinės priemonės rankoms yra prieinamos visame kino centre.

Stengiamės į ne itin malonią situaciją – stabdyti dienai veiklą – pažiūrėti su humoru. Tad jei pasiilgote kino seansų su skanėstais, kviečiame palaikyti kiną ir nusipirkti bilietą pavadinimu „SPRAGĖSIAI KINE“ arba „ŠALTAS GĖRIMAS“ kino centro „Cinamon” internetiniame puslapyje. Šį pirmadienį mes pardavinėsime spragėsius ir gėrimus tik už 1 eurą!

Šiuos skanius bilietus rasite mūsų internetinėje svetainėje cinamonkino.com, pasirinkę „netikrus“ seansus pavadinimu „SPRAGĖSIAI KINE“ arba „ŠALTAS GĖRIMAS“. Visi ištikimiausi kino teatro klientai įsigiję šiuos bilietus už 1 eurą, tiek gėrimą, tiek spragėsių porciją galės atsiimti „Cinamon” kino centre, kai tik galėsime vėl leisti žiūrovams mėgautis užkandžiais kino salėse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA