P. Gražulis: svarstau kandidatuoti būsimuose Prezidento rinkimuose | Kas vyksta Kaune

P. Gražulis: svarstau kandidatuoti būsimuose Prezidento rinkimuose

DELFI, Kas vyksta Kaune 2021/06/23 11:14
Petras Gražulis / DELFI nuotr.

Seimo Regionų frakcijos atstovas Petras Gražulis trečiadienį socialiniame tinkle „Facebook” paskelbė, kad labai rimtai galvoja apie dalyvavimą 2024 metų Prezidento rinkimuose.

Politikas įraše, kuriame kritikavo visuomenės veikėjo Andriaus Tapino sprendimą atsisakyti apdovanojimo iš prezidento Gitano Nausėdos rankų, paskelbė, jog „labai rimtai“ svarsto dalyvauti prezidento rinkimuose.

„Ta proga informuoju, kad labai rimtai svarstau ir pats kandidatuoti būsimuose Prezidento rinkimuose kaip Tautos ir Teisingumo sąjungos pirmininkas!“ – rašė P. Gražulis.

Jis ragino rinkimuose sudalyvauti ir patį A. Tapiną. „Kviečiu ir tave kandidatuoti – mielai susitikčiau su tamsta viešuose, atviruose, demokratiniuose debatuose!“ – rašė jis.

P. Gražulis taip pat teigė, jog „tauta apgins savo išrinktą prezidentą“.

Atsisako priimti apdovanojimą iš G. Nausėdos

Kaip antradienį rašė naujienų agentūra BNS, „Globalios Lietuvos“ apdovanojimų laureatai atsisako priimti šį apdovanojimą iš prezidento Gitano Nausėdos.

Tarp atsisakiusiųjų – visuomenininko A. Tapino įkurta „Laisvės TV“, pernai surengusi Baltarusijos opozicijos palaikymo akciją „Laisvės kelias“.

„Laisvės TV“ vardu noriu pasakyti, kad labai vertiname „Global Lithuanian Leaders“ nuveiktus darbus ir dėkojame už įvertinimą, bet atsisakome priimti šį apdovanojimą iš Gitano Nausėdos rankų“, – feisbuke antradienį pranešė A. Tapinas.

„Pasirinkusi bendrauti su nusikaltėliais ir remdama neteisėtus mitingus, kurių metu siūloma karti Seimo narius, Prezidentūra pamynė mums svarbias vertybes, prarado bet kokį pasitikėjimą ir tapo toksiška vieta, su kuria nenorėtume savęs sieti“, – teigė jis.

Anot jo, „dabartinis prezidentas ne tas žmogus, kuris gali kalbėti apie vienybę, liudyti pilietiškumą ir tėvynės meilę“, todėl „Laisvės TV“ renginyje nedalyvaus.

„Globalios Lietuvos“ apdovanojimo iš šalies vadovo rankų atsisako ir prestižinio sintetinės biologijos konkurso „iGEM“ laimėtojai – „Vilnius–Lithuania iGEM“ atstovai.

„Sprendimas aiškus ir argumentai bus gana paprasti, kadangi čia yra tarptautinis konkursas, kuris labai stipriai pabrėžia lygias teises ir mes be jų tikriausiai neįsivaizduojame dalyvavimo konkurse“, – BNS sakė šios komandos vadovė Ieva Lingytė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA