Parodė „BMW“ gaudynes iš vidaus: vairuotojas atsisakė išlipti, teko daužti stiklą | Kas vyksta Kaune

Parodė „BMW“ gaudynes iš vidaus: vairuotojas atsisakė išlipti, teko daužti stiklą

Kauno pareigūnai pateikė daugiau detalių apie trečiadienio naktį įvykusį incidentą, kai būrys policijos ekipažų pasileido paskui nestojusį „BMW“. Neblaivus ir teisės vairuoti neturintis jaunas vyras nepanoro išlipti iš automobilio, tad pareigūnai išdaužė stiklą ir vairuotoją ištempė.

Kaip nurodo Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK), praėjusią naktį, apie 2 val. sulaukę pranešimo apie Kalniečių gatvėje konfliktuojančius galimai neblaivius asmenis, pareigūnai vyko į įvykio vietą, kuomet pastebėjo iš nurodyto adreso išvažiuojantį „BMW“ automobilį ir pradėjo jį stabdyti P. Dovydaičio gatvėje.

2000 m. gimęs automobilio vairuotojas ne tik nepakluso pareigūnų reikalavimui sustoti, tačiau, padidinęs greitį, ėmė sprukti nuo jų. Galiausiai, prisijungus ne vienam Kauno apskrities policijos ekipažui, bėglys buvo užblokuotas ir sulaikytas Linkuvos ir Apuolės gatvių sankryžoje.

Vairuotojas atsisakė išlipti, pareigūnams neatidarė transporto priemonės durų, todėl teko išdaužti automobilio lango stiklą – durelės buvo atidarytos, o vairavęs asmuo ištrauktas. Nuo dvidešimtmečio teisės vairuoti neturinčio vairuotojo sklido alkoholio kvapas, o patikrinus alkotesteriu, šis patvirtino alkoholio vartojimo faktą – jaunam vyrui nustatytas 1,43 prom. girtumas.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai teigė, kad gaudynės vyko P. Lukšio gatvėje, Savanorių prospekte, vėliau visa žybsinti kolona nusuko link Šilainių. Anot kauniečių, Kalniečių gatvėje girdėjosi ir pareigūnų garsiakalbis su raginimu sustoti. Liudininkų tvirtinimu, vienu metu bėglį vaikėsi net septyni policijos ekipažai, tačiau portalą pasiekusiame vaizdo įraše matyti keturi specialiųjų tarnybų automobiliai.

Po apklausos vyras paleistas, „BMW“ išgabentas į saugojimo aikštelę. Surinkta medžiaga perduota Kelių policijos valdybos pareigūnams, kurie toliau vertins ne tik tai, kad vairuotojas nepakluso reikalavimui sustoti, vairavo transporto priemonę neblaivus ir neturėdamas pažymėjimo, bet ir kokias dar Kelių eismo taisykles pažeidė sprukdamas nuo pareigūnų Kauno gatvėmis.

„Pareigūnai džiaugiasi, kad išvengta skaudžių nelaimių – nei gyventojai, nei vairuotojas nenukentėjo“, – nurodoma Kauno apskrities VPK pranešime žiniasklaidai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA