Papirkimu ir prekyba poveikiu įtariamas M. Puidoko padėjėjas paleistas į laisvę | Kas vyksta Kaune

Papirkimu ir prekyba poveikiu įtariamas M. Puidoko padėjėjas paleistas į laisvę buvo sulaikytas „Tete-A-Tete“ savininkas S. Kacas

BNS 2021/06/11 10:40
DELFI nuotr.

Po apklausos ketvirtadienį į laisvę buvo paleistas Seimo nario Mindaugo Puidoko padėjėjas Kęstutis Motiečius, jis įtariamas papirkimu ir prekyba poveikiu.

„Po apklausos paleistas, davė parodymus, skirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir nebendrauti su tam tikrais asmenimis“, – BNS penktadienį sakė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atstovė Renata Keblienė.

Ketvirtadienį agentai kelias valandas krėtė pirmuose Seimo rūmuose esantį parlamentaro kabinetą, o K. Motiečių sulaikė.

M. Puidokas BNS sakė, kad pareigūnai paėmė jo darbinį kompiuterį, priklausantį Seimo kanceliarijai, ir du jo mobiliojo ryšio telefonus, taip pat jo padėjėjo telefonus.

Ikiteisminį tyrimą STT skelbia pradėjusi po Seimo nario Mato Maldeikio pranešimo apie bandymą jį papirkti.

Tyrimo duomenimis, parlamentaro padėjėjas K. Motiečius Seimo patalpose pasiūlė M. Maldeikiui 50 tūkst. eurų kyšį, kad Seimo narys asmeniškai palaikytų ir paveiktų kitus Seimo narius, kad būtų sustabdytas ar atidėtas neribotam laikui Loterijų ir lošimų mokesčio įstatymo pakeitimo projekto priėmimas.

Šį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Pranešimą STT paskelbė netrukus po to, kai M. Puidokas Seime pareiškė patyręs teisėsaugos agentų smurtą.

Jis teigė buvęs smaugiamas, suplėšyti jo drabužiai, iš jo jėga buvę atimti asmeniniai daiktai. Seimo narys teigė, kad įvykį filmavo jo advokatas.

Sulaikytas „Tete-A-Tete“ savininkas S. Kacas

STT pareigūnai sulaikė azartinių lošimų ir lažybų bendrovės „Tete-A-Tete“ savininką Samoilą Kacą, BNS patvirtino tarnybos atstovė spaudai Renata Keblienė.

Pasak jos, verslininkas sulaikytas ketvirtadienį. „Tete-A-Tete“ savininkas taip pat yra vienas iš Nacionalinės lošimų ir žaidimų verslo asociacijos vadovų.

S. Kacui pateikti įtarimai dėl papirkimo ir prekybos poveikiu.

„Patvirtiname, kad vakar šis asmuo buvo sulaikytas, jam pareikšti įtarimai dėl papirkimo ir prekybos poveikiu“, – BNS penktadienį sakė R. Keblienė.

S. Kacas sulaikytas atliekant tyrimą dėl galbūt Seimo nariui M. Maldeikiui pasiūlyto kyšio. Tyrimo duomenimis, 50 tūkst. eurų kyšį parlamentarui pasiūlė kito Seimo nario M. Puidoko padėjėjas K. Motiečius.

Papildyta 16.43 val.

Korupcija įtariamas azartinių lošimų ir lažybų bendrovės „Tete-a-tete“ savininkas Samoilas Kacas penktadienį paleistas į laisvę po sulaikymo, BNS patvirtino Vilniaus apygardos prokuratūra.

„Įtariamajam skirta kardomoji priemonė, nesusijusi su laisvės atėmimu – tai rašytinis pasižadėjimas neišvykti, uždraudžiant bendrauti su tam tikrais asmenimis“, – BNS sakė prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA