Užfiksavo konfliktą V. Krėvės prospekte: moters klyksmai aidėjo toli | Kas vyksta Kaune

Užfiksavo konfliktą V. Krėvės prospekte: moters klyksmai aidėjo toli

Savaitgalį alkoholio galimai padauginę piliečiai triukšmingai santykius aiškinosi V. Krėvės prospekto kiemuose. Liudininkas pasakoja, kad smūgiai kliuvo moteriai – gyventojai iškvietė policiją, tačiau agresyvi kompanija nupėdino savo keliais.

Kaip pasakojo konfliktą užfiksavęs „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas, įtempta situacija V. Krėvės prospekte kilo šeštadienį, apie 20 val. Konfrontacijoje dalyvavo keturi iš pažiūros pažįstami asmenys – trys vyrai ir moteris.

Vaizdo įraše matyti, kad kraujas dėl neaiškių priežasčių užviręs juodai apsirengusiam asmeniui – kiti du vyrai jį tramdo, ragina nusiraminti. Ant žemės sėdinčios moters klausiama, kur raktai, o ši verksmingu balsu atsako juos numetusi kai vyras jai vožė.

Skaitytojo žiniomis, kalbama apie buto raktus, prieš tai buvusių įvykių kaunietis sakė nematęs. Liudininko spėjimu, juodasis vyras buvo gerokai padauginęs alkoholio, pradėjo šokti ir ant savo draugų.

Anot skaitytojo, prieš tai moteris buvo daužoma. Į konflikto vietą buvo atvykę policijos pareigūnai, tačiau ketveriukė, kuri galėjo būti išgėrusi, spėjo išsiskirstyti. Nueinant, agresorius mėgino prisigretinti prie moters, bet ji vyrą atstūmė ir liepė nelįsti.

Policijos suvestinėse šis įvykis nefigūruoja – reikia manyti, V. Krėvės prospekte neradus mušeikų ir nesant nukentėjusiosios skundo, tyrimas pradėtas nebuvo. Tiesa, savaitgalį būta panašių incidentų: šeštadienio naktį du neblaivūs jaunuoliai išskirti Domeikavoje, popiet girtutėlis vyras smurtavo prieš įkaušusią moterį Marių gatvėje.

Pagal Baudžiamojo kodekso 140 str., už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą baudžiama viešaisiais darbais, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki vienerių metų. Atsakomybėn traukiama tik tuo atveju, kai yra nukentėjusio asmens skundas, teisininko pareiškimas arba nustatyti smurto artimoje aplinkoje požymiai.

Čia verta priminti, kad remiantis Administracinių nusižengimų kodekso 484 str., alkoholinių gėrimų gėrimas arba neblaivaus asmens pasirodymas viešosiose vietose užtraukia baudą nuo 20 iki 100 eurų.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA