Laisvės alėjoje „Bolt“ paspirtuku važiavusi mergina parbloškė mažametį | Kas vyksta Kaune

Laisvės alėjoje „Bolt“ paspirtuku važiavusi mergina parbloškė mažametį

Asociatyvi / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Šeštadienio popietę Laisvės alėjoje – specialiųjų tarnybų sujudimas. Du policijos ekipažai čia atvyko tirti susidūrimo, kurio metu, pirminiais duomenimis, nukentėjo mažametis. Nelaimė įvyko elektriniu paspirtuku važiavusiai merginai atsitrenkus į vaiką.

Šeštadienį, po 16 val. praeiviai Laisvės alėjoje, ties kino centru „Romuva“ užfiksavo du policijos automobilius ir su pareigūnais bendraujančią mamą. Išsitraukę metrą, policininkai taip pat matavo gatvę.

Kauniečiai įvykio vietoje pasiaiškino, kad Laisvės alėjoje dviratuku važiavo mažas vaikas, kai į jį atsitrenkė „Bolt“ elektriniu paspirtuku judėjusi mergina. Anot skaitytojų, ratuoti eismo dalyviai judėjo ne dviračių taku.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) budėtojas „Kas vyksta Kaune“ informavo, kad pranešimas apie incidentą Laisvės alėjoje gautas 15.24 val.

Policijos duomenimis, paspirtuku važiavusi apie 21-erių mergina kliudė trejų metų amžiaus vaiką. Nukentėjusysis su tėvu išvažiavo į gydymo įstaigą, o pareigūnai su mama ir paspirtuko vairuotoja aiškinasi įvykio aplinkybes.

Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties pamainos vyresnioji gydytoja „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, kad medikai gavo iškvietimą Laisvės alėjoje. Mažametis, kuriam sumuštas kelis, pristatytas į Kauno klinikas.

Anot budinčio pareigūno, teisinės nelaimės pasekmės priklausys nuo vaiko sveikatos sutrikdymo lygio, kokius sužalojimus mažamečiui nustatys medikai, tačiau iš greitosios pagalbos informacijos panašu, kad smarkių sužeidimų nelaimėlis išvengė.

Be to, slogią nuotaiką incidento dalyviams neabejotinai praskaidrino alėja žygiavęs bernvakario dalyviai, persirengę Šreku, Žmogumi-voru ir kitais spalvingais personažais.

Kaip balandžio pabaigoje pranešė Kauno savivaldybė, siekiant išvengti kaip tik tokių nelaimių, Laisvės alėja kelio ženklais padalyta į dvi zonas. Einant nuo Senamiesčio soboro link, dešinioji alėjos pusė ir vidurinė dalis skirta tik pėstiesiems, tuo metu kairioji pusė – mišriam judėjimui, čia privalo išsitekti tiek ratuoti, tiek batuoti miestiečiai.

Kauno apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė priminė, kad Laisvės alėjos mišraus eismo take dviratininkai ir paspirtukininkai privalo duoti kelią pėstiesiems, neturi jiems trukdyti ar kelti pavojaus. Pro pat pėsčiąjį leidžiama važiuoti tik tokiu greičiu, kuris yra artimas pėsčiojo judėjimo greičiui (3–7 km/val.), paliekant praeiviams pakankamą tarpą iš vieno ar kito šono.

Kauno apskrities VPK duomenimis, praėjusiais metais eismo įvykiuose mieste iš viso buvo sužeisti 364 asmenys, iš jų 39 – dviračių vairuotojai. Taip pat nukentėjo 6 elektrinių paspirtukų vairuotojai ir vienas šios transporto priemonės keleivis.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA