Orai bus permainingi: saulėtas dienas temdys lietaus debesys | Kas vyksta Kaune

Orai bus permainingi: saulėtas dienas temdys lietaus debesys

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį truputį ryčiau Lietuvos vis dar šliesis drėgnasis ciklonas. Tačiau vientisas debesų masyvas jau bus toliau nuo mūsų šalies. Taigi, pragiedrulių ir aukštesnės temperatūros jau tikimasi sulaukti ne tik šalies vakaruose, bet ir rytinėje šalies pusėje.

Vis tik dar daug kur nulis trumpi lietūs. Įdienojus pūs gana stiprus šiaurės vakarų vėjas, vietomis rytiniuose, pietiniuose rajonuose gūsiai sieks 15–17 m/s. Nors šilumos prietakos nebus, tačiau pašviesėjus dangui temperatūra kils nuo 15 iki 19 laipsnių, tik pačiame šiaurės rytiniame pakraštyje bus apie 14, o prie vėsios jūros apie 13 laipsnių šilumos.

Kaip skelbia Hidrometeorologijos tarnyba, Kaune vėjo gūsiai gali stiprėti, o trumpas lietus užplaukti po pietų. Temperatūra kils 15-16 laipsnių šilumos.

Penktadienį oro srautas jau pasisuks iš vakarų ir neš truputį vėsesnį, sausesnį orą. Naktį žymesnio lietaus nenumatoma. Žvaliai pūs vakarų, pietvakarių vėjas. Temperatūra pažemės iki 3–8 laipsnių.

Dieną dangų gana tankiai nusės iš vakarų plaukiantys kamuoliniai debesys, vietomis, didesnė tikimybė pietiniuose ir rytiniuose rajonuose, praslinks trumpučiai, nedideli lietūs. Neramiai pūs vakarų, pietvakarių, vėjas. Temperatūra įdienojus svyruos tarp 13–17 laipsnių šilumos.

Savaitgalį iš vakarų atslinks lietingas ciklonas, vėl žemę merks gana smarkūs lietūs.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA