Prie įprasto ritmo sugrįžtanti „Mega“ dirbs ir savaitgaliais | Kas vyksta Kaune

Prie įprasto ritmo sugrįžtanti „Mega“ dirbs ir savaitgaliais

„Mega“ / R. Tenio nuotr.

Po ilgesnės nei keturių mėnesių pertraukos duris savo lankytojams ir vėl atvėrė visos prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ įsikūrusios parduotuvės bei paslaugų vietos. Kaip nurodoma „Megos“ pranešime, čia užsukę lankytojai ras ne tik jau pamėgtus, bet ir naujus prekės ženklus. „Megos“ valdytojai atkreipia dėmesį, kad, laikantis LR Vyriausybės nurodymų, parduotuvės dirbs darbo dienomis ir savaitgaliais, o prekybos centro darbo laikas bus pailgintas.

„Karantino laikotarpiu didelė dalis veiklos negalėjusių vykdyti prekybininkų ieškojo galimybių keisti veiklos modelį – vieni virto prekių atsiėmimo punktais, kiti organizavo elektroninę prekybą ar priimdavo užsakymus telefonu, treti vykdė plėtrą ir stiprino savo pozicijas atidarydami naujus pardavimo taškus. Džiaugiamės, kad prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“ po priverstinės pertraukos duris atveria atsinaujinęs ir savo lankytojams pristato keliolika naujų prekės ženklų, išplėsiančių prekių ir paslaugų asortimentą“, – pranešime cituojama PLC „Mega“ valdančios bendrovės „Baltic RED“ generalinio direktoriaus pavaduotoja Ieva Goštautaitė-Gedutė.

PLC „Mega“ įsikūrė tokie nauji prekių ženklai kaip „Aromama“, „Krispo“, „Manilla“, „Batanica“, „Bižu by You“, „Pankera“, „Rovana“, „400 g“. Taip pat lankytojai galės užsukti į atsidariusias kavines „Crazy Bubble“ ir „Vero Cafe“. Netrukus čia duris atvers ir pirmoji „Newmood“ parduotuvė Kaune bei „Membershop“ prekių atsiėmimo punktas.

Atidarytos parduotuvės prekybos centruose

Pasak I. Goštautaitės-Gedutės, nors didžioji dalis prekybos centre įsikūrusių parduotuvių dirbs darbo dienomis, savaitgaliais duris taip pat atvers net 54 prekybos ir paslaugų operatoriai, o pirkėjų patogumui bendras prekybos centro darbo laikas bus pailgintas.

„Gavę leidimą atverti visas prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ įsikūrusių parduotuvių duris, priėmėme sprendimą grąžinti įprastą darbo laiką ir lankytojus aptarnauti nuo 10 iki 21 val. Ilgesnis darbo laikas leis pirkėjams pasirinkti jiems patogų apsipirkimo metą, pirkėjų srautai pasiskirstys, išvengsime didesnių pirkėjų srautų vienu metu ir užtikrinsime maksimalų saugumą.

Taip pat norime priminti savo lankytojams, kad iki šiol savaitgaliais jau veikusios prekybos ir paslaugų vietos ir toliau tai darys – savaitgaliais bus galima apsipirkti vaistinėse, pirmo būtinumo prekėmis prekiaujančiose maisto, optikos, ortopedijos, veterinarijos parduotuvėse, taip pat didžiosiose drabužių, elektronikos, namų apyvokos, sporto prekių parduotuvėse, kurios turi atskirus įėjimus iš lauko. Visų jų darbo laikas taip pat bus nuo 10 iki 21 val.“ – sako I. Goštautaitė-Gedutė.

Parduotuvės prekybos centruose per karantiną

Prekybos centro „Mega“ valdytojai teigia užtikrinantys, kad prekybos centre darbas būtų atnaujintas laikantis visų reikalaujamų saugumo priemonių, tarp jų – ir didesnio vienam pirkėjui tenkančio ploto reikalavimo. Tai padaryti esą nėra sudėtinga, nes prekybos centre įrengta lankytojų srautą skaičiuojanti sistema.

Atskirose parduotuvėse pirkėjų srautus stebi pats parduotuvių personalas, prireikus jiems į pagalbą yra pasirengę ateiti apsaugos darbuotojai. Vertinant keleto pirmųjų veiklos dienų darbą, šiuo metu „Megoje“ vienam lankytojui tenka apie 100 kv. m ploto.

Siekiant išvengti galimo pirkėjų susibūrimo vienoje vietoje ir padėti išlaikyti rekomenduojamą fizinį atstumą, sudaryta galimybė prekybos centro lankytojams naudotis visais įėjimais į prekybos centrą. Pačiame prekybos centre transliuojami informaciniai pranešimai, primenantys laikytis saugaus atstumo, tinkamai dėvėti kaukes, nesibūriuoti. Medicininių kaukių neturintiems lankytojams jos suteikiamos nemokamai.

Pranešime taip pat pažymima, kad PLC „Mega“ sistemingai dezinfekuojami visi liečiami paviršiai, bendrose erdvėse ir prie įėjimo į kiekvieną prekybos ar paslaugų vietą galima rasti dezinfekcinio skysčio ir kitų higienos priemonių, oro ventiliavimo sistema dirba maksimaliu režimu ir iš lauko į prekybos centro vidų tiekia šviežią orą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA