Prie „Lietuvos pašto“ nusidriekusios eilės sulaukė ministerijos dėmesio | Kas vyksta Kaune

Prie „Lietuvos pašto“ nusidriekusios eilės sulaukė ministerijos dėmesio

Kas vyksta Kaune, BNS inf. 2021/04/17 12:39
Skaitytojų nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Valstybės valdomas Lietuvos paštas nebuvo tinkamai pasirengęs išaugusių siuntų srautui ir nepaisant pastaruoju metu pagerėjusios padėties, situacija įmonėje vis dar netenkina, sako susisiekimo ministras Marius Skuodis.

„Tikrai netenkina. (…) Įtampos yra labai daug ir nusivylimo yra daug, aš tikrai pats asmeniškai labai apgailestauju. Su paštu mes kalbamės nuolat, labai rimtos užduotys iškeltos ir Lietuvos pašto valdybai, nes vis dėlto ministerija tiesiogiai įmonės nevaldo. Penktadienį turėsiu asmeniškai susitikimą su valdyba įvertinti, kaip susitvarkyta su situacija“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė M. Skuodis.

„Faktas, kad paštas tos rizikingos situacijos ir srautų skaičiaus labai stipriai išaugusio nesuvaldė. Ir tą reikia pripažinti“, – pridūrė jis.

Pasak ministro, paskutiniais duomenimis Lietuvos paštas jau yra išskirstęs iki balandžio gautas tinkamai adresuotas siuntas iš užsienio, tačiau išlieka netinkamai adresuotų siuntų problema.

„Tikrai mes matome problemą, kad didelė dalis siuntų yra su netinkamai užrašytais adresais. Klausimas, ką reiškia netinkami, ką turėtume keisti? Tam tikrų atvejų yra pernelyg daug (…) Reikia pasidaryti išvadas, kad ši situacija nepasikartotų. Tai yra labai svarbu“, – aiškino M. Skuodis.

Lietuvos paštas teigia per pirmąjį ketvirtį išskirstęs daugiau nei 14 mln. siuntinių ir laiškų – 45 proc. daugiau nei prieš metus, vien užsienių siuntų srautas buvo 32 proc. didesnis, didžioji jo dalis – apie 70 proc. – keliauja iš Kinijos.

Pasak įmonės, visų siuntų apdorojimas vyksta sklandžiai, išskyrus pavienius atvejus.

Primename, kad kauniečiai jau ne vieną kartą stebėjosi, kad Kaune prie „Lietuvos pašto“ nusidriekia eilės, kuriose gyventojai praleidžia net po kelias valandas. Praėjusį savaitgalį kauniečiai neslėpė pasipiktinimo, jog V. Krėvės pr. esančiame skyriuje atsiimant svarbias siuntas reikia laukti labai ilgai ir ši bėda negerėja jau kuris laikas.

Panašia situacija kauniečiai dalijosi ir P. Lukšio gatvėje esančiame pašto skyriuje, kur pirmadienį apie 18 val. vakaro prie pašto skyriaus vis dar formavosi įspūdingos eilės.

„Lietuvos paštas“ praėjusią savaitę portalui pateikė komentarą dėl besiformuojančių eilių – bendrovės Komunikacijos departamento vadovė Ugnė Bartašiūtė pirmiausia klientų atsiprašė už nepatogumus ir dėkojo už kantrybę.

Anot jos, eiles prie pašto skyrių lemia keli aspektai – karantino ribojimai ir didesni nei įprasta siuntų kiekiai. Pirma, pašto skyriuose dėl karantino ribojimų viduje gali būti mažiau klientų nei įprastai, todėl susidaro laukiančių lauke eilė. Visi skyriai dirba pilnu pajėgumu, kai kuriuose darbo valandos net prailgintos, aptarnaujama tiek žmonių, kiek leidžia taisyklės. Antra, fiksuojami rekordiniai siuntų skaičiai – šiuo metu jie vis dar panašūs kaip kalėdiniu laikotarpiu, o tai tiesiogiai susiję su klientų srautu pašto skyriuose – kuo daugiau siuntų, tuo daugiau klientų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA