Tokios eilės prie P. Lukšio gatvės pašto kaunietis dar nematė | Kas vyksta Kaune

Tokios eilės prie P. Lukšio gatvės pašto kaunietis dar nematė

Savaitgalį „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai piktinosi dėl didžiulių eilių prie V. Krėvės prospekte esančio „Lietuvos pašto“ skyriaus, o pirmadienį milžiniška eilė nusidriekė P. Lukšio gatvėje. Pašto atstovai teigia, kad eiles lemia vis dar itin dideli siuntų srautai, tačiau personalas dirba visu pajėgumu. Nenorintiems laukti rekomenduojama ateiti ne piko valandomis arba naudotis paštomatais.

„Ar čia yra normalu, kad prie pašto tokio didumo eilė? Pusės kilometro“, – galbūt kiek hiperbolizavo skaitytojas, tačiau prie Kauno 43-iojo pašto P. Lukšio gatvėje pirmadienį, apie 18 val., nutįsusi eilė išties buvo įspūdinga.

Ilga vora kauniečių savaitgalį formavosi V. Krėvės pr. 97 esančiame „Lietuvos pašto“ skyriuje. Svarbių siuntų laukiantys skaitytojai portalui dėstė, kad tokios eilės driekiasi kasdien, o jose laukti tenka net iki dviejų valandų.

„Kaip tik prasidėjo karantinas, taip ir atsirado amžinos eilės prie pašto. Net kartais dingsta noras gauti siuntinį, nes žinai, kad lauksi pusę valandos mažiausiai, kad galėtum atsiimti“, – prieš kelias dienas pasakojo vienas skaitytojas, pažymėjęs, kad prie „Saulėtekio“ tokia situacija nuolat.

„Lietuvos pašto“ Komunikacijos departamento vadovė Ugnė Bartašiūtė „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare atsiprašė klientų už nepatogumus ir dėkojo už kantrybę.

Anot jos, eiles prie pašto skyrių lemia keli aspektai – karantino ribojimai ir didesni nei įprasta siuntų kiekiai. Pirma, pašto skyriuose dėl karantino ribojimų viduje gali būti mažiau klientų nei įprastai, todėl susidaro laukiančių lauke eilė. Visi skyriai dirba pilnu pajėgumu, kai kuriuose darbo valandos net prailgintos, aptarnaujama tiek žmonių, kiek leidžia taisyklės. Antra, fiksuojami rekordiniai siuntų skaičiai – šiuo metu jie vis dar panašūs kaip kalėdiniu laikotarpiu, o tai tiesiogiai susiję su klientų srautu pašto skyriuose – kuo daugiau siuntų, tuo daugiau klientų.

„Lietuvos pašto“ skyriai Kaune prailgintu darbo laiku / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

„Siuntų skirstymas vyksta nuolat, tad ir pašto skyrius jos pasiekia reguliariai. Tiesa, šiuo laikotarpiu paštus pasiekia didesni nei įprastai iš užsienio gautų siuntų srautai, daugelis jų yra iš Kinijos. Didesnius srautus lemia kelios priežastys. Siuntos iš užsienio dėl pandemijos sukeltų trukdžių ne tik keliauja ilgiau, bet ir netolygiai – gauname jas bangomis. Taip pat pastarąsias savaites skyrėme išskirtinį dėmesį užsilaikiusioms užsienio siuntoms išskirstyti ir pristatyti gavėjams.

Atsižvelgdami į šią situaciją, ėmėmės papildomų priemonių, kad siuntos klientus pasiektų kaip įmanoma greičiau. Pailginome dalies pašto skyrių darbo laiką, pašto skyriai dirbo ir šventinėmis dienomis, didžiuosiuose miestuose atidarėme laikinus siuntų išdavimo punktus – toks veikia ir Kaune, Baltų prospekte.

Karantino metu itin išaugo paštomatų populiarumas – gyventojai vertina jų patogumą, galimybę atsiimti siuntas jiems patogiu metu. Matydami šią tendenciją, nuolat plečiame paštomatų tinklą, taip pat dar didesnę dalį pašto siuntų, kurias įprastai reikėtų atsiimti pašto skyriuje, nukreipiame į paštomatus, populiariausi paštomatai yra aptarnaujami ir sekmadieniais“, – aiškino U. Bartašiūtė.

Ji atkreipė dėmesį, kad darbuotojų mažinimas, apie kurį pranešta sausio pradžioje, nesusijęs su klientus aptarnaujančio personalo skaičiumi – šis esą nepasikeitė, priešingai, kai kuriuose miestuose darbuotojų priimta papildomai, taip pat augo ir kurjerių skaičius. Bendrovė atsisveikino su 128 darbuotojais, kurie dirbo tarpinėse logistikos stotelėse – nuo kovo pradžios visos siuntos ir laiškai skirstomi Vilniaus logistikos centre, todėl nebeliko tarpinių siuntų paskirstymo stotelių.

„Norėtume pažymėti, kad eilės prie pašto skyrių būna epizodinės, didžiausi klientų srautai vakarais ar per pietus. Šiomis dienomis prasidėjo išmokų mokėjimas, todėl klientų skaičius natūraliai išauga. Rekomenduojame į pašto skyrių eiti ne piko valandomis, dienos metu, o jeigu tik yra galimybė, siūlome rinktis alternatyvas – naudotis LP EXPRESS paštomatais, siuntas bei laiškus formuoti Lietuvos pašto savitarnoje – tuomet jas beliks palikti pašte, specialioje savitarnos zonoje – tokie klientai į pašto skyrius įleidžiami be eilės“, – būdus, kaip išvengti ilgo laukimo eilėje, vardijo U. Bartašiūtė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA