Užfiksavo vaizdą prie mobilaus koronaviruso patikros punkto: čia toks humoras? | Kas vyksta Kaune

Užfiksavo vaizdą prie mobilaus koronaviruso patikros punkto: čia toks humoras? papildyta

R. Tenio, skaitytojos nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Ketvirtadienį tirtis dėl koronaviruso į mobilų patikros punktą Jonavos gatvėje važiavusi skaitytoja ant „Stop“ ženklo pastebėjo visai ne eismui valdyti skirtą informaciją. Geras tai pokštas ar nevykęs – spręsti jums.

„Įdomus pastebėjimas. Ženklas Kaune, prie Jonavos gatvės COVID-19 tyrimo palapinės. Čia toks humoras?“ – stebėjosi patobulintą „Stop“ ženklą apie vidurdienį nufotografavusi moteris.

Kaip matyti nuotraukoje, kelio ženklas apklijuotas taip, kad originalaus užrašo nesimatytų, o vietoje jo didžiosiomis spausdintinėmis raidėmis surinktas tekstas „aš vis tiek šiemet pas jus ateisiu“.

Grėsmingas pažadas, kurį, reikia suprasti, duoda personifikuotas virusas, pasitinka prie įvažiavimo į patikros punktą. Kauniečius, galima manyti, užrašas informuoja apie neva neišvengiamą užsikrėtimą COVID-19.

Kol kas neaišku, kas sugalvojo pasiųsti gyventojams bauginančią žinutę ir apklijavo ženklą.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad koronaviruso patikros punktas Jonavos g. 51A įsikūrusiame Kauno kempinge pradėjo veikti pernai kovo 18 d., netrukus čia atidaryta antra patikros linija. Vieta parinkta tokia, į kurią būtų lengva atvykti automobiliu iš daugelio miesto mikrorajonų, taip pat paprasta pasiekti važiuojantiems iš kitur.

Tuo metu, Statistikos departamento duomenimis, per kovo 10 d. Lietuvoje užfiksuoti 596 nauji koronaviruso atvejai, patvirtintos 9 mirtys. Naujų atvejų skaičius per 14 dienų, tenkantis 100 000 gyventojų, siekia 233,2. Teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per 7 dienas 6.1 proc.

2 susiję COVID-19 ligos atvejai vakar nustatyti LSMUL Kauno klinikų Onkologijos ligoninės Paliatyvios onkologijos skyriuje. 3 susiję COVID-19 ligos atvejai nustatyti LSMU Kauno ligoninės Reabilitacijos klinikos Stacionarinės reabilitacijos skyriuje.

8 susiję COVID-19 ligos atvejai nustatyti Kauno tardymo izoliatoriuje. Izoliuotų didelės rizikos sąlytį turėjusių asmenų – 6, mažos rizikos sąlytį turėjusių asmenų – 4.

Papildyta kovo 12 d., 18.40 val.

Paviešinus apie keistą ženklą, akyli „Kas vyksta Kaune“ komentatoriai nurodė jį prie patikros punkto stovint jau seniai. Per šventes šalia buvo pasodintas Kalėdų Senelis su užmaukšlinta dujokauke – jam iškeliavus, ženklas liko, o turinio interpretacijoms atsivėrė ne toks linksmas virusinis kontekstas.

Kalėdinė instaliacija mobiliame koronaviruso patikros punkte / Skaitytojų nuotr.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA