Kaunas ruošiasi iškilmingai šventei: Laisvės alėja paskendo trispalvės jūroje | Kas vyksta Kaune

Kaunas ruošiasi iškilmingai šventei: Laisvės alėja paskendo trispalvės jūroje

R. Tenio, D. Biržiečio nuotr.

Artėjant kovo 11-ajai, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai, Kaunas pasiruošęs švęsti karantino sąlygomis. Jau antradienio vakarą kauniečiai galėjo stebėti kerintį trispalvės spalvų šokį Laisvės alėją, kuri nušvito per visą ilgį. Šia instaliacija Kauno gyventojai ir svečiai galės džiaugtis iki penktadienio paryčių.

Apšviesta Laisvės alėja ne vienintelė akį traukianti instaliacija prieš didžią šventę, ryškūs prožektorių šviesų stulpai į viršų kyla ir Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, čia simboliškai išryškinantys Juozo Zikaro „Laisvės“ statulą.

Miesto atstovai neseniai paskelbė, jog kauniečių laukia daugybė žaidimų ir iniciatyvų, vienų jų – orientavimosi žaidimas „Laisvės keliu“, kuriam būtina išankstinė registracija. Jo dalyviai ketvirtadienio popietę aplankys įdomias, galbūt dar neatrastas Kauno vietas.

Pasirinktu maršrutu, kartu su šeimomis ir artimaisiais gyventojai galės daugiau sužinoti apie miestą bei tai padaryti saugiai.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad Kaunas tęsia tradiciją ir šventinę dieną tradiciškai kvies kauniečius miesto viešuoju transportu keliauti nemokamai.

Kiti renginiai planuojami virtualiai, kad būtų užtikrintas kauniečių saugumas. Daugiau apie šventinę programą skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA