Kviečia išrinkti įsimintiniausią Kauno menininką | Kas vyksta Kaune

Kviečia išrinkti įsimintiniausią Kauno menininką

KMN nuotr.

Kauno menininkų namai 23 kartą organizuoja Įsimintiniausio Kauno menininko rinkimus. 2020 metais labiausiai pasižymėjusiu miesto menininku tapti pretenduoja devyni nominantai, kuriuos konkursui pasiūlė kūrėjų sąjungos bei kultūros organizacijos. Rinkimų laureatą išrinks specialiai konkursui sudaryta ekspertų komisija. Nugalėtojas bus paskelbtas vasario 25 dieną.

„Žinant, kokių iššūkių ir apribojimų kūrėjai patyrė 2020-aisiais, individualių kūrybinių projektų ir kitų veiklų gausa išties stebina. Šiais metais buvo pateiktos net devynios menininkų, kūrusių Kaune ir apie Kauną arba garsinusių miesto vardą toli už jo ribų, nominacijos.

Įdomu tai, kad dauguma kūrėjų neapsiribojo vienu žanru ar menine raiška – vykdyta nemažai bendrakūrybinių veiklų, kurių metu menininkai kūrė kartu su įvairiomis bendruomenėmis, profesionalų grupėmis arba su jomis dalijosi savo žiniomis. Ši tendencija nėra atsitiktinė – menininkų vaidmuo ir atsakomybės pastarajame laikmetyje gerokai prasiplėtė. Džiugu, kad Kaunas su savo kūrėjais vis darniau atliepia pasaulio tendencijas“, – mintimis dalinosi Kauno menininkų namų direktorė Rūta Stepanovaitė.

Įsimintiniausiu 2020 metų Kauno menininku tapti pretenduoja: architektas ir gidas Algimantas Grigas (nominavo VšĮ „Kaunas 2022“), architektai Šarūnas Kiaunė ir Asta Kiaunienė (Lietuvos architektų sąjungos Kauno skyrius), choreografė ir pedagogė Birutė Letukaitė (Kauno šokio teatras „Aura“), režisierius Gytis Padegimas (Nacionalinis Kauno dramos teatras), videomenininkas ir režisierius Marius Paplauskas (Scenos meno kritikų asociacija).

Šokėja ir choreografė Vilma Pitrinaitė (Šiuolaikinio šokio asociacija), šokėjas ir choreografas Mantas Stabačinskas (VšĮ „Kauno bienalė“), fotomenininkas Donatas Stankevičius (Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyrius), performanso menininkė Vaida Tamoševičiūtė (Galerija „Meno parkas“).

Iš pateiktų kandidatų laureatą išrinks komisija, kurią sudaro šokio, teatro, fotografijos, kino ir architektūros ekspertai: teatrologė ir šiuolaikinio šokio kritikė Silvija Čižaitė-Rudokienė, teatrologė doc. dr. Rūta Mažeikienė, fotomenininkas ir menotyrininkas dr. Tomas Pabendinskas, kino ir teatro režisierius Jonas Tertelis, architektūrologė doc. dr. Jūratė Tutlytė.

Taip pat šiuo metu vyksta ir trečią kartą rengiami įsimintiniausios Kauno miesto ir rajono kultūros iniciatyvos rinkimai, kuriuose balsuoti kviečiami visi kultūros entuziastai – balsavimo formą rasite čia. Abiejų rinkimų laureatams bus skiriama vienkartinė stipendija.

Praeitais metais įsimintiniausiu Kauno menininku tapo režisierius, scenos menų komandos „Teatronas“ ir festivalio „Cirkuliacija“ meno vadovas ir šiuolaikinio cirko centras „Cirko Sapiens“ iniciatorius Gildas Aleksa.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA