Kaune ugniagesiai 54 kartus vyko šalinti nuo sniego nuvirtusių medžių: vis dar fiksuojami ir elektros gedimai | Kas vyksta Kaune

Kaune ugniagesiai 54 kartus vyko šalinti nuo sniego nuvirtusių medžių: vis dar fiksuojami ir elektros gedimai atnaujinta

Kas vyksta Kaune, BNS, 2021/01/28 11:09
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Per praėjusią parą ugniagesiai 203 kartus vyko šalinti nuo sniego nuvirtusių medžių. Tuo tarpu dėl gausaus sniego Lietuvoje elektros vis dar neturi apie 17 tūkst. namų ūkių.

Kaip ketvirtadienį skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, daugiausiai kartų medžius ir šakas nuo kelio, automobilių ir pastatų teko šalinti Vilniaus apskrityje – 62 kartus, Alytaus apskrityje tokių iškvietimų buvo 41, Kauno – 54, Utenos – 37, Panevėžio – 14, o Marijampolės apskrityje – penkis.

Ugniagesiams taip pat teko traukti užklimpusius policijos ir greitosios automobilius.

Kauno regione be elektros apie 600 vartotojų

Naujausiais, sausio 28 d. 12 val., „Energijos skirstymo operatoriaus” (ESO) duomenimis, dėl pastarąsias paras iškritusio gausaus šlapio sniego visoje Lietuvoje be elektros yra apie 17 tūkst. namų ūkių.

Vilniaus regione elektros neturi apie 8,3 tūkst., Alytaus – 3,6 tūkst., Utenos – 3,5 tūkst., Kauno – 600, o Panevėžio – 800 vartotojų.

Gausus sniegas Kaune

ESO duomenimis, iš viso elektros tiekimas, kuris buvo nutrūkęs ilgiau nei tris minutes, atnaujintas apie 220 tūkst. klientų, įskaitant pasikartojančius gedimus. Likusi dalis gedimų, apie 40 proc., sutvarkomi automatikos veikimo pagalba.

Nors pasibaigus intensyviam snygiui gedimų mažiau, po atstatymų vis dar formuojasi nauji nutraukimai pakartotinai ant oro linijų užvirtus medžiams. Gedimai šalinami toliau – didžiausias prioritetas, pasak ESO, šiandien atstatyti elektrą tiems gyventojams, kurie jos neturi ilgiausiai.

ESO specialistai dirba dieną ir naktį, kad elektros tiekimas būtų atkurtas kuo operatyviau. Pajungti beveik visi įmanomi pajėgumai, pasitelktos maksimalios pajėgos. Mobilizuotos tiek operatyvinės brigados, tiek kiti padaliniai, kurie gali vykdyti darbus.

Šiandien nuolat gedimus taiso apie 230 brigadų. ESO toliau nuosekliai bendrauja su savivaldybėmis, vietos seniūnijomis ir miškų urėdijų padaliniais siekiant kuo skubiau atstatyti elektros energijos tiekimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA