Įvertinkite: legendinė daina „Laisvė“ suskambo naujai | Kas vyksta Kaune

Įvertinkite: legendinė daina „Laisvė“ suskambo naujai

Giedrius Balčiūnas (Mr. Jumbo) – gitaristas, dainų kūrėjas, roko muzikos prodiuseris, pastaruoju metu dirbantis su Džordanos Butkutės grupe, pristato Eurikos Masytės kūrinio „Laisvė“ savitą interpretaciją. Dvidešimt metų roko scenose stovintis muzikantas panoro perteikti Justino Marcinkevičiaus eilėraštį pritaikytą šiam kūriniui vien elektrinės gitaros pagalba.

Anot G. Balčiūno, savo vaikystės mėgstamiausios lietuviškos dainos naują versiją galima buvo bandyti groti ir įrašinėti bet kada anksčiau. Tačiau, muzikantas tiki, jog būtent dabar, būdamas savo amžiaus (36 m.) yra grojimo technikos pike, kuris sutampa su Lietuvos Laisvės atkūrimo 30-mečiu, rašoma „Mr. Jumbo“ pranešime žiniasklaidai.

E. Masytės daina „Laisvė“ buvo tikrų tikriausias neoficialus himnas tuo metu, kai Lietuva vadavosi iš okupacijos gniaužtų.

„Prisimenu šią dainą, tais laikais nuolat skambant radijo ir televizijos eteryje. Kad daina fatališka ir melancholiška, tuo pačiu budinanti tautą jau supratau būdamas pirmoku“, – dalinasi prisiminimais „Mr. Jumbo“.

Giedrius Balčiūnas (Mr. Jumbo) / Archyvo nuotr.

„Nesu labai stipriai besireiškiantis patriotas, bet tikrai nuoširdžiai myliu savo šalį ir branginu jos istoriją. Užaugau pamatydamas ir jausdamas Lietuvos išsivadavimą iš pusės amžiaus okupacijos. Su šeima, kurtinančiose nakties karo pavojaus sirenose nekantriai laukėme grįžtančio tėčio, dalyvavusio kruvinuose Sausio 13-osios įvykiuose prie Vilniaus televizijos bokšto.

Dar buvau vaikas, bet norėčiau patikinti jaunesnius už mane skaitytojus, kad jausmas ir patirtis tikrai labai įdomi ir suformavusi mane, o galbūt ir daugelį žmonių būtent taip ir ne kitaip. Minime šių įvykių 30-metį ir man didelė garbė sugroti šį kūrinį taip, kaip priklauso mano pagrindiniu instrumentu – elektrine gitara, apsigaubus pečius trispalve“, – sako G. Balčiūnas.

Vaizdo klipas nufilmuotas Kauno Karo muziejaus sodelyje šalia Nežinomo kareivio kapo, aplink jau iškritusį sniegą tirpdant Amžinosios ugnies aukurui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA