Įsigalioja sugriežtinto karantino priemonės: svarbiausi pokyčiai – Kas vyksta Kaune

Įsigalioja sugriežtinto karantino priemonės: svarbiausi pokyčiai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Įsigalioja Vyriausybės sprendimas dėl stiprinamų karantino priemonių. Uždaroma didžioji dalis parduotuvių, išskyrus maisto prekių ir vaistines, taip pat ribojamas gyventojų išvykimas iš namų be svarbios priežasties, draudžiamos ilgesnės nei 15 minučių trunkančios kontaktinės paslaugos ir kiti ribojimai, kurie tęsis iki sausio mėnesio pabaigos.

Ribojimai įvedami ir gyventojų judėjimui tarp savivaldybių, tiesa šie galios kiek trumpiau, nei karantinas. Be itin svarbių priežasčių draudžiama palikti savo savivaldybę, o pasivaikščioti viešose vietose gali tik šeimų nariai arba du žmonės iš skirtingų šeimų.

Vyriausybės priimtuose ribojimuose, nuo gruodžio 16 dienos įsigalioja judėjimo šalies viduje ribojimas. Gyventojams palikti gyvenamąją vietą leidžiama tik esant būtinybei.

Taip pat numatyti judėjimo ribojimai tarp savivaldybių šventiniu laikotarpiu, kurie galioja nuo gruodžio 16 d. iki 2021 m. sausio 3 d. 24 val. Iš gyvenamosios savivaldybės išvykti galima bus tik numatytais atvejais.

Gyventojams kylant daug klausimų dėl judėjimo ribojimų tarp savivaldybių, policija atsakė į dažniausiai iškylančius klausimus, kada bus galima palikti savo gyvenamosios vietos savivaldybę ir keliauti į kitą.

Kauno savivaldybė savo ruožtu jau parengė veiksmų planą, kaip bus užtikrinamas judėjimo ribojimas ir nurodė, kurie keliai iš ar į miestą bus užblokuoti aklinai, tačiau vairuotojai turės galimybę pravažiuoti pro kitus kelius, prie kurių budės policijos pareigūnų pajėgos.

Karantino ribojimai / LRV nuotr.

Naujai išrinkta Vyriausybė taip pat numatė bendravimo ribojimus, pabrėždama, kad artimi kontaktai negalimi tarp daugiau nei vienos šeimos ar namų ūkio narių. Gyventojams išlieka galimybė susitikti su skirtingos šeimos ar namų ūkio gyventojais, jei jie tai daro viešoje vietoje, ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis.

Karantino ribojimai / LRV nuotr.

Nuo šiandien uždaromos visos parduotuvės, išskyrus maisto prekių ir kitų būtinųjų prekių prekybos vietos. Išlieka internetinė prekyba, o toms parduotuvėms, kurių veikla leidžiama, turi užtikrinti 15 m2 prekybos plotą vienam lankytojui.

Karantino ribojimai / LRV nuotr.

Mažinamos ir draudžiamos kontaktinės paslaugos, grožio paslaugų veikla, kitos veiklos, kurių metu būtinas ilesnis nei 15 min. kontaktas tarp paslaugos teikėjo ir paslaugos gavėjo.

Karantino ribojimai / LRV nuotr.

Ikimokyklinis ir priešmokyklinis ugdymas vyks įprastu būdu, pamokos mokyklose perkeliamos į nuotolinę veiklą.

Karantino ribojimai / LRV nuotr.

Karantinas Lietuvoje pratęstas iki 2021 m. sausio 31 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA