VDU parduoda LEU bendrabutį: pinigai bus skirti pedagogų rengimo centrui Kaune | Kas vyksta Kaune

VDU parduoda LEU bendrabutį: pinigai bus skirti pedagogų rengimo centrui Kaune

BNS 2020/11/18 18:11
DELFI nuotr.

Kadenciją baigianti Vyriausybė leido Vytauto Didžiojo universitetui (VDU) parduoti buvusio Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) bendrabutį Vilniuje, Studentų gatvėje ir gretimas patalpas, kad gautus pinigus universitetas galėtų skirti pedagogų rengimo centrui Kaune.

Didinant universiteto įstatinį kapitalą VDU perduoti prie buvusių LEU centrinių rūmų esantys 3,6 tūkst. kv. metrų bendrabutis ir dar beveik 550 kv. metrų patalpos.

3,33 mln. eurų įvertintus pastatus VDU patikėjimo teise valdė nuo 2018-ųjų, po LEU reorganizacijos.

„Pardavus pastatus atsirastų galimybė išvystyti ir finansuoti šiuo metu iš ES struktūrinių fondų lėšų pradėtą įgyvendinti projektą – Pedagogų rengimo centro įkūrimą“, – posėdyje sakė laikinasis švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Pats universitetas BNS anksčiau teigė, kad pardavus bendrabutį lėšos bus investuotos „studentų studijų ir gyvenimo sąlygų gerinimui“, o pati universiteto Švietimo akademija ir toliau skirs dėmesio pedagogų rengimui tiek Kaune, tiek Vilniuje.

Ministrų kabinetas taip pat dešimtmečiui pratęsė VDU teisę valdyti dar du pastatus Vilniuje: 4 tūkst. kv. metrų bendrabutį Vivulskio gatvėje ir daugiau nei 9 tūkst. kv. metrų padalinį Ševčenkos gatvėje. Pagal ligšiolinę patikėjimo sutartį pastatai buvo perduoti penkeriems metams – iki 2023-iųjų.

„Patikėjimo teisė dėl padalinio Ševčenkos gatvėje, kaip ir dėl bendrabučio Vivulskio gatvėje, ilgesniam terminui suteikiama, kad VDU Švietimo akademijos studentai galėtų pabaigti studijas Vilniuje“, – informavo ministerija.

Centriniai buvusio LEU rūmai šiuo metu perduoti Vilniaus kolegijai, visi likę pastatai – Turto bankui.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos duomenimis, dar vieno bendrabučio Švitrigailos gatvėje yra paprašęs Vilniaus universitetas, planuojantis čia apgyvendinti studentus iš Baltarusijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA