Kas atsiras po pripučiamu kupolu Raudondvario plente? | Kas vyksta Kaune

Kas atsiras po pripučiamu kupolu Raudondvario plente?

R. Tenio nuotr.

Vilijampolės gyventojų akį neseniai galėjo patraukti neįprastas vaizdas – greta Raudondvario plente esančios parduotuvės kilstelėjo pripučiamas tentas. Šis lankstus „stogas“ turėtų suteikti universalumo čia planuojamam įrengti sporto aikštynui. Skleisti smėlėto kamuolio džiaugsmą pasišovė tinklinio entuziastai, šiuo metu atliekami paruošiamieji darbai, o oficialiai projektas bus pristatytas lapkričio pabaigoje.

[galerija kiek=”12″]

Beveik 3 tūkst. kv. m aikštynas

Kaip nurodoma Kauno savivaldybės portale paviešintuose projektiniuose pasiūlymuose, objektą statyti numatoma 6179 kv. m ploto Raudondvario pl. 94A sklype, prie pat prekybos centro „Rimi“.

Pagal „Ugnius ir architektai“ parengtą projektą, kurį užsakė bendrovė „Konstrukcija „A klasė“, šioje vietoje turėtų atsirasti beveik 80 kv. m bendrojo ploto administracinis pastatas ir beveik 2780 kv. m laisvalaikio aikštynas, oficialiai įvardijamas „plokščiu horizontaliu inžineriniu statiniu“.

Prie parduotuvės projektuojamas keturių aikštelių sporto kompleksas / „Ugnius ir architektai“ nuotr.

Iš projekto vizualizacijų matyti, kad šioje horizontalėje išdėstytos keturios atskiros aikštelės, priešais subraižytos apie 40 automobilių stovėjimo vietų, nors tiksliai nenurodoma, kiek ketinama praplėsti automobilių stovėjimo aikštelę.

Smėlis jau atvežtas

Projektiniuose pasiūlymuose nė karto nepaminima, kokiai sporto šakai bus skirtas aikštynas, tačiau architektūrinės dalies vadovas Ugnius Vasiliauskas „Kas vyksta Kaune“ atskleidė, kad Raudondvario plente planuojama įrengti oazę paplūdimio tinklinio mėgėjams. Vasarą aikštelės būtų atviros, o šaltuoju metų laiku turėtų pripučiamą tentą, panašų kaip Vilijampolėje esantis Kauno sporto mokyklos „Tauras“ futbolo maniežas.

„Užsakovas nusipirko jau parengtą tentą ir darė bandomąjį pripūtimą, tačiau, mano žiniomis, dabar jis jau išleistas. Pradėjo lyti lietus ant smėlio, tai buvo pripūstas laikinai. Beje, kiek žinau, nelaikė oro, tad kupolas pripūstas dalinai, dar reikės nuplauti, tačiau tiesiog testuotas“, – aiškino U. Vasiliauskas.

Kitų objektų įrengimas, anot architekto, sąlyginis – sklypas padengtas 40 cm storio smėlio sluoksniu, o kupolas yra sertifikuotas gaminys, kuris bus statomas šaltuoju sezonu. Taip pat, patikino pašnekovas, greta „Rimi“ aikštelės bus įrengtos automobilių stovėjimo vietos, kad netektų peštis su prekybos centru.

„Sklypas nuomojamas iš „Rimi“, tad lankytojams vietos tikrai užteks, blogiausiu atveju, pasistatys parduotuvės aikštelėje, bet užsakovas pasidarys ir vietų prie savęs“, – dėstė U. Vasiliauskas, pridėjęs, kad aikštelę tikriausiai teks asfaltuoti pavasarį, nes dabar nelabai leidžia orai.

Užbaigti galėtų apie Naujuosius metus

Šalia taip pat planuojama statyti laikinus pastatus su administracinėmis ir pagalbinėmis patalpomis, sanitariniais mazgais. „Tai bus galima daryti po pritarimo projektiniams pasiūlymams. Tikrins sprendinių atitikimą higienos reikalavimams, prieinamumą žmonėms su negalia. Berods, atskirai dar projektuojamas vandentiekio ir elektros atvedimas, šiuo metu vyksta šie darbai“, – kalbėjo U. Vasiliauskas.

Dabar su projektu pažindinamas miestas, lapkričio 27 d., 16 val., numatytas viešas jo pristatymas. Kauno savivaldybės internetiniame puslapyje teigiama, kad viešas susirinkimas vyks savivaldybės pastate, 108 kabinete, bet U. Vasiliauskas pažymėjo, kad dėl karantino pristatymas visgi vyks nuotoliniu būdu. Tuo metu interesantai gali pateikti pastabas adresu M. Daukšos g. 30-11 bei el. paštu ugnius@ugniusa.lt.

„Užsakovas planuoja, kad atidaryti kompleksą pavyks gana anksti, tačiau aš su projektavimu, mūsų derinimu, terminais, ypač karantino metu, turiu patirties, tad, mano nuomone, pavykus viską užbaigti Naujiesiems metams, būtų labai gerai“, – apytikrius terminus įvardijo U. Vasiliauskas.

Tikimasi pritraukti tinklininkus ištisus metus

Architektas pasakojo prieš kelerius metus su kolegomis atidaręs „Rio areną“, prie kurios projektavimo teko prisidėti – dėl to užsakovas ir kreipėsi į U. Vasiliauską. Tiesa, jis pripažino galvojantis, kad šiam verslui Kaune nelabai yra vietos, bet iniciatyvas reikia palaikyti.

Praėjusią savaitę išbandytas kupolas turėtų tapti aikštyno stiprybe / R. Tenio nuotr.

„Žmonės, su kuriais bendrauju, pamišę dėl tinklinio, tad tiki ta veikla. Juos timptelėti gali tai, kad vasarą bus galimybė nuimti kupolą. „Rio arenos“ bėda – jog visi klientai susirinkdavo spalį-lapkritį, o išeiti pradėdavo jau kovą. Stogas nenusiima, todėl vasarą viską, ką uždirbai per žiemą, atiduodi nuomai. Objektas stovi tuščias, bet nuomą reikia mokėti“, – aiškino U. Vasiliauskas.

Vilijampolės aikštynas bus universalus – vasarą nuėmus stogą galės toliau vykdyti veiklą, nereikės ant dulkių žaisti viduje, kai lauke kepina 30 laipsnių karštis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA