R. Karbauskis ramina aistras: skiepai nuo koronaviruso – rekomenduojami | Kas vyksta Kaune

R. Karbauskis ramina aistras: skiepai nuo koronaviruso – rekomenduojami

BNS 2020/09/24 13:02
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Skiepai dėl koronaviruso (COVID-19) nebus privalomi, sako Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis, jam antrina ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Viešoje erdvėje skleidžiama melaginga žinia, neva skiepai dėl koronaviruso bus privalomi. Skiepai bus nemokami ir jie bus ne privalomi, o rekomenduojami“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Anot „valstiečių“ vadovo, didesnių skiepijimo apimčių bus siekiama „švietimo keliu, bandant išaiškinti žmonėms, kodėl šis sprendimas jiems būtų naudingas“.

„Dirbs Sveikatos apsaugos ministerija ir kitos institucijos, kad šviestų žmones, kad tai saugu ir tai pagerins jų situaciją, ypatingai vyresnių žmonių, kuriems šis virusas tikrai yra labai sunkiai persergamas“, – teigė R. Karbauskis.

Savo pareiškimą jis aiškino siekiu paneigti viešojoje erdvėje skleidžiamus pranešimus, esą skiepai bus privalomi.

Sveikatos apsaugos ministras A. Veryga taip pat pabrėžė, kad „nebus jokių prievartinių priemonių imamasi“.

„Niekas prievarta niekur nevarys, prievarta nevakcinuos ir nečipuos“, – teigė jis Seime.

Pasak ministro, pasitelkus medikus bus siekiama visuomenei paaiškinti apie skiepų naudą.

Vyriausybė trečiadienį priėmė sprendimą kartu su kitomis Europos Sąjungos valstybėmis dalyvauti įsigyjant kuriamas COVID-19 vakcinas, dėl kurių derasi Europos Komisija.

Premjeras Saulius Skvernelis pažymėjo, kad pasiskiepiję žmonės turės tam tikrų privilegijų – galės lengviau keliauti, nereikės laikytis izoliacijos.

Premjeras informavo, kad skaičiuojama, jog Lietuvoje savanoriškai pasiskiepytų apie 70 proc. populiacijos. Ministras pirmininkas pažymėjo, kad gyventojai būtų skiepijami nemokamai.

Europos Komisija yra pasirašiusi sutartį dėl COVID-19 vakcinos įsigijimo su Jungtinės Karalystės ir Švedijos farmacijos kompanija „AstraZeneca“, bet kalbamasi dar su šešiais potencialiais gamintojais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA