Policijos darbas keičiamas iš esmės: į dalį iškvietimų nevyks, dirbs nuotoliniu būdu | Kas vyksta Kaune

Policijos darbas keičiamas iš esmės: į dalį iškvietimų nevyks, dirbs nuotoliniu būdu

Kauno AVPK nuotr.

Atsižvelgiant į susiklosčiusią situaciją dėl pandemijos ir atsakingų institucijų rekomendacijas, policija keičia darbo organizavimo tvarką.

Nuo šiandien atšaukiami visi planuoti policijos renginiai, pasitarimai, pagal galimybes darbuotojams siūloma dirbti nuotoliniu būdu. Visi pasitarimai, susitikimai, kvalifikacijos tobulinimas ir kita veikla bus organizuojama nuotoliniu būdu, naudojant IT įrangą.

Policijos įstaigų vadovams nurodyta laikytis visų saugumo reikalavimų policijos įstaigose, apriboti darbuotojų fizinį kontaktą su lankytojais, tačiau darbą organizuoti taip, kad būtų užtikrintas nepertraukiamas policijos funkcijų ir uždavinių vykdymas.

Darbuotojams rekomenduojama susilaikyti nuo kelionių į užsienį, taip pat vengti masinio susibūrimo vietų, rašoma Lietuvos policijos pranešime žiniasklaidai.

Keičiasi reagavimas į pranešimus

Į pavojingiausius A ir B kategorijos (kuomet yra ar gali kilti reali grėsmė žmogaus sveikatai ir gyvybei) pranešimus policija ir toliau reaguos įprastu būdu.

Tačiau keisis reagavimas į C kategorijos pranešimus (tai tokie pranešimai, kuomet nekyla grėsmė žmogaus sveikatai ar gyvybei ir nereikalinga skubi pagalba).

Pareigūnai dirbs nuotoliniu būdu iš namų ar kitos nustatytos vietos, į pranešimus reaguos ne tik telefonu, bet ir elektroniniu paštu, ar naudodami vaizdo konferencinį ryšį. Pareigūnai rinks pirminę informaciją apie įvykį, spręs dėl pajėgų siuntimo į įvykio vietą pagal gaunamus pranešimus, teiks konsultacijas ir pagalbą gyventojams nuotoliniu būdu (pavyzdžiui, dėl pareiškimo pateikimo, dokumentų pateikimo būdo ir t. t.).

Esant būtinumui, pareigūnai pradės ikiteisminį tyrimą, susijusį su pranešimu, atliks galimus procesinius veiksmus nuotoliniu būdu.

Policija atkreipia dėmesį, kad žmogui paskambinę pareigūnai neprašys jo kontaktinių duomenų, asmeninių elektroninės bankininkystės slaptažodžių, kitos asmeninės informacijos. Jei žmogui kils bent menkiausias įtarimas, siūlome nutraukti pokalbį ir skambinti policijos informacijos telefonu 8700 60000.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA