Mieste atsivers apžvalginė terasa su pasakiška panorama | Kas vyksta Kaune

Mieste atsivers apžvalginė terasa su pasakiška panorama

R. Tenio nuotr.

Naujamiestis, Žaliakalnis, Senamiestis – žvilgsnis į šiuos rajonus iš miesto centro viršaus bus galimas atlikus Vytauto Didžiojo karo muziejaus kariliono bokšto ir arkados remonto darbus, kuriuos planuojama baigti iki metų pabaigos. Naujoje terasoje į miestą bus galima žvelgti iš 32 metrų aukščio.

Apžvalginėje terasoje bus puikiai matyti atnaujinta Vienybės aikštė, senasis Karo muziejaus sodelis. Kiek toliau matysis Kristaus Prisikėlimo bažnyčia, Soboras, Kauno Šv. Kryžiaus (Karmelitų) bažnyčia, M. K. Čiurlionio tiltas, Rotušė, net Noreikiškių vandens bokštas ir kt. Tiesa, norint patekti į terasą, teks įveikti aukščio baimę ir įlipti į viršų įveikiant daugiau kaip šimtą laiptų.

Vytauto Didžiojo karo muziejaus direktorė Rita Malinauskienė teigė, kad planuojama atgaivinti tarpukario tradiciją – valstybinių švenčių metu bokšto apžvalgos aikštelėje turėtų iškilmingai groti trimitininkai.

Apie 500 kg. sveriantis ir daugiau kaip 15 m. ilgio esantis vėliavos stiebas nukeltas atnaujinimui / R. Tenio nuotr.

Remonto darbų metu bus ne tik sutvarkyta bokšto apžvalgos aikštelė, bet ir atnaujintas vėliavos stiebas, sutvarkytas pastato fasadas, restauruotas laikrodis. Bokšto viduje bus atnaujinti laiptai, paaukštinti jų turėklai, sutvarkytos vidaus patalpos.

Bokšte bus įrengtas įėjimas iš arkados, bokšto viduje atsiras karilionui ir karilionieriams skirta ekspozicija, bus pateikta informacija ir apie visus 49 bokšte esančius kariliono varpus, iš kurių didžiausias – Valdo ir Almos Adamkų varpas „Kaunas“. Arkadoje planuojama įrengti artilerijos ekspoziciją.

Bokšte veikia tarpukariu sumontuotas vokiečių firmos „C. F. Rochliz“ laikrodis, nupirktas už aukas ir kainavęs daugiau kaip 100 tūkst. auksinų. Šiuo metu jis atnaujinamas / R. Tenio nuotr.

1934 m. pastatyto bokšto ir arkados remonto darbams Krašto apsaugos ministerija skyrė 455 tūkst. Eur. Bokštas su karilionu ir arkada yra Valstybės saugomi kultūros paveldo objektai.

Po remonto darbų į apžvalginę terasą patekti galės kiekvienas muziejaus lankytojas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA