Mobiliųjų koronaviruso patikros punktų užimtumą jau galima tikrinti internete: daugiausia laisvų vietų – Kaune | Kas vyksta Kaune

Mobiliųjų koronaviruso patikros punktų užimtumą jau galima tikrinti internete: daugiausia laisvų vietų – Kaune

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad nuo šiol informaciją apie šalies mobiliųjų punktų, kuriuose atliekami tyrimai dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos), užimtumą bus galima pasitikrinti internete, specialioje nuorodoje. Tad ši informacija yra prieinama viešai ir visi norintieji galės sužinoti, koks yra konkretaus mobilaus punkto užimtumas.

Kaip rašoma SAM pranešime žiniasklaidai, informacija šioje platformoje yra atnaujinama nuolatos (asmeniui užsiregistravus į mobilų punktą, trumpuoju karštosios linijos telefonu 1808, informacija iš karto pasikeičia). Šioje platformoje galima rasti informaciją apie 2 savaičių mobilių punktų užimtumą.

Antradienio ryto duomenimis, antradienį iš viso yra likę maždaug 240 laisvų vietų, daugiausia jų – Kaune. Antradienį mobilieji punktai pilnai užpildyti Utenoje, Tauragėje ir Vilniuje. Telšiuose mobilusis punktas antradienį neveikia.

Be to, dauguma punktų kol kas yra pateikę informaciją apie laisvus laikus iki šios savaitės pabaigos.

Platformos duomenimis, daugiausia mėginių kasdien planuojama paimti Vilniuje – po 462 ėminius. Iš viso šiuo metu per dieną visoje Lietuvoje, skaičiuojama, galima paimti apie 1,5 tūkst. mėginių.

Mobiliųjų punktų užimtumą tikrinti galima čia.

Mobilieji koronaviruso patikros punktai veikia dešimtyje šalies savivaldybių: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Marijampolės, Tauragės, Telšių, Alytaus ir Utenos.

Jie atidaryti kovo viduryje šalyje paskelbus karantiną. Registraciją į mobiliuosius punktus vykdo Karštoji koronaviruso linija 1808.

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 23 nauji koronaviruso atvejai, bendras skaičius siekia 2929. Šiuo metu koronaviruso infekcija tebeserga 973 asmenys, 1857 pasveiko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA