Naujų mokslo metų prognozės: nuotolinis mokymosi būdas galėtų būti taikomas iš dalies | Kas vyksta Kaune

Naujų mokslo metų prognozės: nuotolinis mokymosi būdas galėtų būti taikomas iš dalies

BNS 2020/08/03 15:58
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Mokslo metus planuojama pradėti įprastu būdu, tik laikantis didesnių saugumo reikalavimų, sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

„Mano prognozė ir pagrindinis scenarijus, kad mokslo metai prasidės laikantis saugumo reikalavimų įprastu būdu“, – pirmadienį žurnalistams sakė A. Monkevičius.

Anot jo, nuotolinis mokymosi būdas galėtų būti taikomas iš dalies, vyresnėse klasėse, tuo tarpu siekiama, kad ikimokyklinis bei pradinis ugdymas vyktų tiesiogiai.

„Matant poreikį, ypač jaunesnio amžiaus vaikų, kurių negalima palikti vienų namuose, jiems turėtume sudaryti tinkamas sąlygas ugdytis ikimokyklinėse įstaigose, pradinėse klasėse, dėl to mes turime daug ką padaryti, kad nebūtų didelių problemų šioje srityje, manau, kad tai ir įgyvendinsim“, – teigė A. Monkevičius.

Anot jo, „tam tikra dalimi naudojant nuotolinį būdą, bet kūrybiškai, mokymas galėtų vykti vyresnėse klasėse“.

„Bet norėtume, kad prasidėtų įprastu būdu“, – pažymėjo A. Monkevičius.

Ministras teigė, jog plačiau pasirengimą ateinantiems mokslo metams pristatys ketvirtadienį.

„Konkrečiai ketvirtadienį surengsiu spaudos konferenciją detaliau pristatyti pasiruošimo eigą, kaip derinama su vadovais, su mokyklomis, kad galėtume kiek galima saugiau pradėti mokslo metus“, – sakė ministras.

Anot jo, akivaizdu, kad per mokslo metų pradžios šventę rugsėjo 1-ąją reikės laikytis griežtesnių saugumo reikalavimų.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija yra paskelbusi, kad artėjant naujiems mokslo metams rengiamasi trims scenarijams: įprastam ugdymui, mokymui nuotoliniu būdu arba derinant įprastą ugdymą su nuotoliniu.

Ministerija praėjusią savaitę skelbė, kad šiuo metu planuojamas papildomas mokyklų finansavimas, kad jos galėtų apsirūpinti informacinių technologijų priemonėmis, taip pat tobulinti mokytojų skaitmenines kompetencijas. Tam numatoma skirti 12 mln. eurų.

Rugpjūčio antroje pusėje, kai mokyklų vadovai ir mokytojai grįžta po atostogų, numatyti seminarai, mokymai, kaip dirbti su IT sistemomis ir mokomosiomis platformomis.

Mokslo metų pradžia bendrojo ugdymo ir profesinėse mokyklose prasidės rugsėjo 1 dieną, tačiau aukštųjų mokyklų pirmo kurso studentams mokslo metų pradžią rekomenduojama vėlinti, nes dėl vėliau vykusios brandos egzaminų sesijos šiemet priėmimas į universitetus ir kolegijas baigsis tik rugpjūčio pabaigoje, o paskutinės sutartys bus pasirašomos rugsėjo pradžioje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA