Kova dėl milijonų: teismas ėmė nagrinėti R. Karpavičiaus testamento bylą | Kas vyksta Kaune

Kova dėl milijonų: teismas ėmė nagrinėti R. Karpavičiaus testamento bylą

BNS 2020/08/03 14:50
Raimondas Karpavičius / DELFI nuotr.

Teismas pirmadienį pradeda iš esmės nagrinėti mirusio pieno perdirbimo įmonės „Marijampolės pieno konservai“ akcininko ir vadovo Raimondo Karpavičiaus testamento bylą, teisme numatyta apklausti liudytojus.

Ieškinį prieš metus mirusio verslininko broliui Henrikui ir sutuoktinei Aistei Karpavičienei, kuriems paliko palikimą, Vilniaus miesto apylinkės teismui pateikė jo sūnus Rokas Karpis – jis nesutinka su tėvo valia ir ginčija testamentą, prašydamas jį pripažinti negaliojančiu

Skaičiuojama, kad verslininko turtas gali siekti daugiau nei 100 mln. eurų.

Klaipėdos prokuratūra yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl turto vagystės iš verslininko namų Palangoje ir Nidoje – iš jų buvo pavogtos įvairios meno vertybės ir kiti daiktai, o įtarimai buvo pareikšti R. Karpiui. Prokurorai balandį buvo nutraukę tyrimą, nesurinkus pakankamai įrodymų, tačiau Klaipėdos apylinkės teismas tokį jų sprendimą gegužės pabaigoje panaikino.

Žiniasklaida skelbė, kad R. Karpis dar 1999 metais buvo sulaikytas Naujojoje Zelandijoje už kokaino kontrabandą, tačiau pabėgo į Europą. Vėliau Ispanijos teisėsauga lietuvį įtarė narkotikų platinimu, pinigų plovimu, dokumentų klastojimu ir kita nusikalstama veika.

Naujosios Zelandijos teismai 2012 metais lietuvį pripažino kaltu dėl narkotikų kontrabandos ir 2,25 mln. eurų išplovimo. Jis buvo nuteistas kalėti 11 metų, tačiau po ketverių metų santykinai paleistas ir deportuotas į Lietuvą, rašė „Kauno diena“.

Be to, R. Karpis bylinėjosi su „Marijampolės pieno konservais“ dėl negrąžintos paskolos. R. Karpavičius per įmonę „Karpis“ valdė bendroves „Marijampolės pieno konservai“, Lukšių pieninė, „Ferogama“ ir Ukrainos „Vitaut“.

Registrų centro duomenimis, H. Karpavičius Marijampolės bendrovei vadovauja nuo pernai liepos. Jis taip pat yra „Karpio“ prezidentas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA