Neįtikėtinas laimikis: kaunietis sugavo žuvį su dviem burnom | Kas vyksta Kaune

Neįtikėtinas laimikis: kaunietis sugavo žuvį su dviem burnom

Stopkadras

Savaitgalį draugų žūklė Trakų rajone pasisuko tokia linkme, kad beliko traukti telefoną ir fiksuoti stebinantį reiškinį. Ant kabliuko užkibo neįprastos anatomijos kuoja – redakciją pasiekusiame vaizdo įraše matyti, kad žuvis turi dvi burnas.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ pasakojo prie vandens telkinio atostogavęs ir su draugu Aukštadvario ežere žvejojęs Liutauras, keistą kuoją jo bičiulis ištraukė praėjusį savaitgalį.

Kauniečio užfiksuotame vaizdo įraše matyti, kaip saujoje sugniaužtas nedidelis vandens gyvis žiopčioja dviem viena virš kitos esančiomis burnomis. Vyrai spėliojo, kad antra anga gali būti išplėšta, nors abi ertmės atrodo funkcionuojančios.

Iš vandens pasaulio į paviršių išplėšta gyvoji keistenybė patyrusius žvejus smarkiai nustebino, Liutauras patikino anksčiau nieko panašaus nematęs. „Žuvelę paleidome atgal į vandenį, tokių nelaikome“, – tolesnę įvykių eigą nupasakojo pašnekovas.

Interneto šaltinių duomenimis, paprastoji kuoja, dar vadinama mekšru, bruiše ar rauda, yra karpžuvių žuvis, priklausanti karpinių šeimai. Iki 15-25 cm įprastai užauganti ir 200-600 g sverianti žuvis paplitusi beveik visos Eurazijos gėluosiuose vandenyse.

Bene lengviausia kuoją atskirti iš oranžinių arba raudonų pilvo ir analinių pelekų, taip pat – oranžinių akių. Tuo metu nugaros ir uodegos pelekai pilki, krūtinės – gelsvi, o kuojos šonai – sidabriški.

Lietuvoje kuojos sutinkamos labai dažnai, jos būriais gyvena seklesnėse ežerų, upių, Kuršių marių vietose. Neršia ant augalų balandžio-gegužės mėnesiais, minta smulkiais moliuskais, zooplanktonu bei augaliniu maistu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA