Bet kur statyti gali, jei „BMW“ tu turi: greitu metu tokie pažeidėjai automobilių gali neberasti | Kas vyksta Kaune

Bet kur statyti gali, jei „BMW“ tu turi: greitu metu tokie pažeidėjai automobilių gali neberasti

Skaitytojų nuotr.

Kauno „Akropolio“ stovėjimo aikštelė jau ne pirmą kartą sulaukia pažeidėjų, kurie mano, jog neįgaliųjų vietos prie prekybos centro yra sužymėtos tik dėl grožio. Kaip matoma skaitytojo atsiųstoje nuotraukoje, čia į tokią vietą automobilį nusprendė pasistatyti „BMW“ vairuotojas. Nors šiuo metu už tokį nusižengimą gresia bauda, ateityje gali nustebinti didesni nemalonumai.

„Vyrukas truputį pasiklydo“, – rašė nuotrauką iš Kauno „Akropolio“ stovėjimo aikštelės atsiuntęs skaitytojas.

Pagal administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 417 str. 2 d., už sustojimą ar stovėjimą vietose, kuriose pagal Kelių eismo taisykles (KET) draudžiama sustoti ir stovėti, vairuotojui gresia bauda nuo 30 iki 90 eurų.

Tačiau šią problemą dar vasario 5 dieną bandė išspręsti Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Mykolas Majauskas, teikęs ANK įstatymo pataisas, kuriomis teigė siekiantis užtikrinti saugų ir sklandų transporto priemonių eismą.

Kaip rašoma M. Majausko pranešime žiniasklaidai, šios pataisos suteiktų savivaldybių pareigūnams teisę patraukti neleistinoje vietoje paliktus automobilius.

„Priėmus įstatymo pataisas, teisė patraukti paliktą transporto priemonę būtų suteikta ne tik policijos, bet ir savivaldybės pareigūnams, jei automobilis paliktas vietose, kuriose pagal KET draudžiama sustoti ir stovėti ar fiksuotas važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimas“, – nurodoma politiko pranešime.

Anot Seimo nario, išplėtus savivaldybės teises, problema būtų sprendžiama efektyviau, o policijos pareigūnai galėtų daugiau dėmesio skirti sunkesnių administracinių nusižengimų ir nusikalstamų veiksmų prevencijai bei tyrimui. Todėl šią iniciatyvą esą palaiko ir Policijos departamentas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA