Nuo pirmadienio keičiasi valstybių sąrašas iš kurių galima ir draudžiama atvykti | Kas vyksta Kaune

Nuo pirmadienio keičiasi valstybių sąrašas iš kurių galima ir draudžiama atvykti

Kauno oro uosto nuotr.

Nuo liepos 13 dienos į Lietuvą negalės atvykti užsieniečiai, gyvenantys Švedijoje, Liuksemburge, Portugalijoje, Bulgarijoje ir Rumunijoje. Lietuvos piliečiams, grįžusiems iš šių šalių bus privaloma 14 dienų izoliacija. Tai numatyta penktadienį patvirtintame sveikatos apsaugos ministro įsakyme.

Izoliacija rekomenduotina iš Kroatijos ir Čekijos atvykusiems šių šalių piliečiams, jose teisėtai gyvenantiems asmenims bei Lietuvos piliečiams.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) savo pranešime spaudai primena, kad ši tvarka galioja užsieniečiams iš Europos ekonominės erdvės (EEE) valstybių, Šveicarijos, Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės.

Iš trečiųjų šalių užsieniečiai į Lietuvą gali atvykti tik gavę leidimą iš atsakingų Lietuvos institucijų, priklausomai nuo klausimo pobūdžio – Užsienio reikalų ministerijos, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ar kt.

Taip pat į Lietuvos Respubliką leidžiama atvykti užsieniečiams, teisėtai gyvenantiems aukščiau nenurodytose valstybėse, kurios įtrauktos į Europos Sąjungos lygmeniu nustatytą trečiųjų šalių, kurių gyventojams laikinas išorės sienų kirtimo apribojimas nebūtinų kelionių į ES tikslais turėtų būti netaikomas, sąrašą, jeigu jos nėra įrašytos į paveiktų šalių sąrašą.

Šalių, iš kurių leidžiama atvykti, sąrašas yra atnaujinamas kiekvieną savaitę, atsižvelgiant į epidemiologinius rodiklius užsienio šalyse.

Lietuvos piliečiams, kaip ir anksčiau, leidžiama atvykti iš bet kurios šalies. Tačiau grįžusiems iš valstybių, įrašytų į paveiktųjų šalių sąrašą, t. y. tų, kuriose sergamumo koronavirusine infekcija rodiklis per paskutiniąsias 14 dienų yra didesnis nei 25 atvejai 100 tūkst. gyventojų, yra privaloma 14 dienų izoliacija.

Šalys, iš kurių leidžiama atvykti ir užsieniečiams, ir Lietuvos piliečiams. Izoliacija netaikoma:

Jungtinė Karalystė, Prancūziją Šveicarija, Austrija, Ispanija, Slovėnija, Lenkija, Belgija, Vokietija, Lichtenšteinas, Danija, Nyderlandai, Italija, Slovakija, Graikija, Airija, Norvegija, Latvija, Estija, Suomija, Kipras, Malta ir Vengrija.

Šalys, iš kurių leidžiama atvykti užsieniečiams ir Lietuvos piliečiams. Izoliacija rekomenduojama:

Čekija ir Kroatija.

Šalys, iš kurių užsieniečiams draudžiama atvykti, o Lietuvos piliečiams privaloma izoliacija:

Švedija, Liuksemburgas, Portugalija, Bulgarija ir Rumunija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA