Sinoptikai: prieš pat savaitgalį – malonūs orų pokyčiai | Kas vyksta Kaune

Sinoptikai: prieš pat savaitgalį – malonūs orų pokyčiai

Asociatyvi/ R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį Lietuvos orus lems žemesnio slėgio laukas. Dangų dengs nepastovus debesų sluoksnis. Artėjant savaitgaliui, mažais žingsneliais temperatūra vėl kils.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, ketvirtadienio dieną tankesnių debesų juosta su trumpais lietumis praslinks per daugelį rajonų, tačiau ir saulės netruks.

Kai kur išliks tikimybė išgirsti perkūniją. Vėjas ir toliau pūs pietvakarių, vakarų kryptimi, sustiprės iki apysmarkio. Šią dieną oras šils iki 17–21 laipsnio.

Penktadienio naktį virš mūsų šalies susiformuos nedidelis ciklono centras, kuris atgins sodraus lietaus į daugelį vietovių. Gausesnio jo sulauks Vakarų Lietuvos gyventojai. Vėjas suksis iš pietryčių, bus nestiprus. Paryčiais temperatūra pasiskirstys tarp 8–13, Kuršių nerijoje iki 15 laipsnių šilumos.

Penktadienio dieną su lietumi plūstelės ir truputį šiltesnio oro masė. Lietus keis vėl pobūdį į trumpalaikį, bet jo išvengti nepavyks beveik niekam. Pietryčių vėjas keis kryptį vėl į pietvakarių, vakarų, išliks vidutinio stiprumo. Įdienojus tarp debesų retsykiais pasirodanti saulė spės sušildyti iki 18–23 laipsnių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA