Kelionių organizatoriai atsisako populiarios keliautojų krypties | Kas vyksta Kaune

Kelionių organizatoriai atsisako populiarios keliautojų krypties

BNS 2020/07/08 20:45
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kelionių organizatoriai „Novaturas“ ir „Tez Tour“ nutarė liepą neorganizuoti kelionių į Bulgariją, Sveikatos apsaugos ministerijai trečiadienį nusprendus, kad iš šios ir dar kelių šalių sugrįžusiems turistams būtina 14 dienų saviizoliacija.

„Novaturas“ pabrėžia, kad keliautojų saugumas yra didžiausias bendrovės prioritetas, todėl nuo ketvirtadienio iki liepos 31 dienos skrydžiai į Bulgariją nebus vykdomi.

„Artimiausi suplanuoti grįžtamieji skrydžiai bus vykdomi parsivežti šiuo metu Bulgarijoje atostogaujančius poilsiautojus pagal numatytą grafiką. Keliautojams, kurių suplanuotos kelionės į Bulgariją neįvyks dėl pandemijos, siūlome pasikeisti savo kelionės kryptį į saugius Graikijos kurortus, perkelti atostogas į vėlesnius išvykimus arba pasirinkti kelionių kupono alternatyvą“, – rašoma pranešime.

„Tez Tour“ trečiadienį paskelbė stabdanti keliones į Bulgariją, o siūloma alternatyva keliautojams – Graikijos kurortai. Sprendimas taip pat yra laikinas: jis įsigalios nuo liepos 9 dienos ir galios iki liepos 31 dienos.

„Atšaukiame keliones į Bulgariją, kad mūsų keliautojai būtų saugūs“, – sakoma bendrovės pranešime.

Lietuvos turizmo asociacijos vadovė Milda Plepytė-Rainienė trečiadienį teigė, jog kelionių organizatorių sprendimai priimti, kad keliautojai patirtų kuo mažiau nepatogumų. Ji paragino turistus stebėti bendrovių naujienas.

„Keliautojai turėtų stebėti kelionių organizatorių skelbiamą informaciją ir arba bendrauti su savo kelionės pardavimo agentu, jeigu pirko iš kelionių agentūros. Jeigu pirko tiesiogiai iš kelionių organizatoriaus, tiesiog laukti, kol susisieks su jais ir bus pasiūlyti kiti variantai, kitos alternatyvos“, – BNS sakė M. Plepytė-Rainienė.

Šiuo metu užsakomaisiais reisais iš Lietuvos organizuojamos kelionės į Bulgariją ir Graikiją, reguliariaisiais – į Kroatiją ir Kiprą. M. Plepytės-Rainienės teigimu, pirmieji reisai į Graikiją ir Bulgariją buvo visiškai užpildyti.

Nuo ketvirtadienio grįžusiesiems iš Rumunijos ir Bulgarijos, kurios sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sprendimu įtrauktos į COVID-19 paveiktų šalių sąrašą, bus privalu saviizoliuotis. Į COVID-19 paveiktų šalių sąrašą taip pat įrašytos Mergelių salos, Seišeliai, Džibutis, San Marinas ir Svazilandas, iš sąrašo išbrauktas Pakistanas bei Centrinės Afrikos Respublika.

Sąrašas reiškia, kad Lietuvos gyventojai ir užsieniečiai, kurie turi leidimą atvykti į Lietuvą, grįžę iš minėtų valstybių privalo taikyti 14 dienų saviizoliaciją.

Paveiktomis laikomos tos šalys, kuriose sergamumo koronavirusine infekcija rodiklis per pastarąsias 14 dienų yra didesnis nei 25 atvejai 100 tūkst. gyventojų. Iš viso sąraše dabar yra 63 šalys.

Labiausiai paveiktų valstybių sąrašas atnaujinamas atsižvelgiant į epidemiologinius rodiklius užsienio šalyse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA