Festivalis „Akacijų alėja 2020“ įvyks: laikysis visų saugumo reikalavimų | Kas vyksta Kaune

Festivalis „Akacijų alėja 2020“ įvyks: laikysis visų saugumo reikalavimų

Asociatyvi / „Akacijų alėjos“ nuotr.

Nemokamo bardų, dainuojamosios poezijos ir gyvos muzikos festivalio „Akacijų alėja“ organizatoriai informuoja, kad liepos 11 d. suplanuotas 20-asis festivalis, su tam tikrais ribojimais, kurie įvesti dėl koronaviruso pavojaus šalyje, įvyks.

Būtini pokyčiai festivalio metu

Kaip teigia festivalio prodiuseris Kazimieras Likša, šie metai pareikalavo labai daug pastangų ir prisitaikymo prie esamos situacijos tam, kad festivalis apskritai įvyktų. Kauno rajone esančiame kurortiniame Kulautuvos miestelyje gyvai jubiliejinį festivalį vietoje įprastų 20-ies tūkstančių žiūrovų, galės stebėti vos tūkstantis.

„Po ilgų diskusijų su Kauno rajono savivaldybe, nusprendėme tęsti gražią tradiciją ir nepaisant visų suvaržymų, organizuoti 20-ąjį festivalį. Deja, šalyje įvesti reikalavimai riboja žmonių kiekį renginyje. Remiantis Vyriausybės sprendimais, šiais metais gyvai renginį stebėti galės tik tūkstantis dalyvių. Norėdami užtikrinti žmonių saugumą, turime riboti jų patekimą į renginį.

Todėl paleidome registraciją – nemokamus bilietus į festivalį, kurie ištirpo per pusvalandį. Taip pat renginio vietą privalėsime aptverti tvora ir kiekvienam pamatuoti temperatūrą. Gauname daugybę žmonių žinučių ir suprantame, kad daugelis nori patekti, deja, vietų jau nebeturime. Prašome visų supratingumo ir labai tikimės, kad kitais metais vėl galėsime susitikti kaip ir kasmet“, – apie pasikeitusią tvarką festivalyje kalba prodiuseris Kazimieras Likša.

Programoje – A. Orlova, K. Smoriginas, V. Bareikis

Šiais metais organizatoriai taip pat paruošė puikią programą. Jau dabar yra žinoma, kad jubiliejiniame „Akacijų alėja 2020“ festivalyje savo pasirodymus surengs Lietuvoje bei užsienyje gerai žinoma dainuojamosios poezijos, alternatyvios muzikos, indie žanro dainų kūrėja bei atlikėja Alina Orlova, aktorius, dainų autorius ir atlikėjas Kostas Smoriginas bei  atlikėjas, teatro režisierius Vidas Bareikis.

„Gilias tradicijas turintis festivalis, net ir supančiotas koronaviruso suvaržymų, pasiūlys savo gerbėjams kuo įvairesnę programą, išlaikydamas svarbiausią festivalio akcentą – akustinius atlikėjų pasirodymų. Jau kitą savaitę atskleisime pilną festivalio programą.

O visus, kurie šiais metais negalės būti Kulautuvoje drauge su mumis, pakviesime stebėti tiesioginę transliaciją iš namų, ar kur tik bebūtų ir palaikyti bardų dvasią vis tiek“, – tvirtino K. Likša.

„Kas vyksta Kaune“ praneša, jog festivalį transliuos tiesiogiai, todėl bilietų nespėję įsigyti gyventojai savo mėgiamus atlikėjus galės stebėti, kad ir kur bebūtų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA