Šilainiuose – nauja lauko terasa ir neapolietiškų, krosnyje kepamų picų kvapai | Kas vyksta Kaune

Šilainiuose – nauja lauko terasa ir neapolietiškų, krosnyje kepamų picų kvapai

R. Tenio nuotr.

Kas sakė, kad geros picerijos būna tik Italijoje arba miesto centre? Kauniečių šeima griauna visus stereotipus ir Šilainiuose, Kuršių g. 35 įsikūrusioje picerijoje – restorane „Keturi šimtai laipsnių“ kepa fantastiškas picas, kurių pagrindinė paslaptis – net iki 400 laipsnių įkaistanti krosnis. Jau nuo liepos 2 d. picas bei daugybę kitų patiekalų bus galima skanauti ir jaukioje terasoje, kurios atidarymo koncertas su grupe „Džentelmenai“ – jau ketvirtadienio vakarą nuo 19 val.

[galerija kiek=”12″]

Ir Šilainiuose galima ragauti

Pasak Vaidos Marcinkevičienės, vienos iš „Keturi šimtai laipsnių“ įkūrėjų, vietos pasirinkimą pradedant verslą dar prieš tris metus labiausiai lėmė techninės detalės.

„Su vyru svajojome apie krosnyje kepamas picas, kurioms reikia didelės malkinės krosnies, taigi vienu svarbiausių kriterijų tapo erdvė, kurioje būtų galima įrengti daugiau nei 2 tonas sveriančią krosnį ir išvesti kaminą. Rasti tokią vietą nėra lengva, todėl išdrįsome įsikurti čia – Šilainiuose, kur patogu užsukti ir važiuojant autostrada, ir tiesiog šalia gyvenant“, – pasakoja moteris.

Jos teigimu, šiandien toks sprendimas pasiteisino. „Džiaugiamės galėdami sukurti traukos centrą arčiau žmonių, arčiau jų gyvenamosios vietos, o ypač džiaugiamės naująja terasa, kuri vasaros pusryčius, pietus ar vakarienes pavers dar žavesniais“.

Planuojama, kad terasoje tilps apie 50 žmonių, vyks įvairūs teminiai renginiai, pavyzdžiui – picų kepimo krosnyje edukacijos.

Picerija-Restoranas „Keturi šimtai laipsnių“ / R. Tenio nuotr.

Daugiau nei picerija

Picų kepimas Marcinkevičių šeimai – jau sena aistra. Pačioje pradžioje picas kepė pats Vaidos vyras Paulius – viskas prasidėjo nuo nedidelės mobilios krosnies ir picų kepimo renginiuose.

Sulaukę gerų įvertinimų, Vaida ir Paulius nutarė atidaryti jau stacionarią picerija – restoraną, kur atsirado ir didesnė komanda, ir platesnis meniu.

„Dabar save vadiname daugiau nei picerija, – šypsosi restorano savininkė ir vardija meniu pasirinkimus, – kadangi turime ir anglimis kūrenamą grilį, kepame kepsnius ir įvairiausius vėrinukus. Dienos pietums taip pat siūlome grilio patiekalus. Papildomai išnaudojame ir unikaliąją krosnį: pavyzdžiui, joje per naktį kepame plėšytą jautieną. Toks paruošimo būdas garantuoja, kad mėsytė bus sultinga, minkšta ir trapi“.

„Manome, kad „Keturi šimtai laipsnių“ – puiki vieta šeimoms bei draugų kompanijoms, todėl ruošiame vėrinukų rinkinius, tinkančius daugelio skoniui, o netrukus bus galima ragauti ir įspūdingo dydžio „draugų kokteilius“ skirtus dalintis gėrimu su draugais“.

Kvapnesnė tešla su leopardo raštais

Picų kepimas krosnyje reikalauja daugiau pastangų negu įprastas kepimas: suvaldyti ugnį, parinkti tinkamą temperatūrą yra kruopštus ir netgi fiziškai nelengvas darbas. Vis dėlto, klientų komplimentai ir ypatingas picų skonis atperka bet kokias pastangas.

„Kai kūrėmės, buvome viena pirmųjų tokių picerijų Kaune. Dabar miestiečiams tai nebėra didelė naujiena, tačiau vis dar yra atrandančių naują, ypatingą tokių picų poskonį. Jeigu norite įsivaizduoti, koks gi yra tokios picos skirtumas nuo įprastos picos, pabandykite įsivaizduoti, koks yra skirtumas tarp keptuvėje ir grilyje keptų šašlykų“, – šypsosi Vaida.

Picerija-Restoranas „Keturi šimtai laipsnių“ / R. Tenio nuotr.

„Tarkime, paprasčiausia margarita: joje jaučiasi mocarelos švelnumas, pomidoriukų rūgštelė, traškus, bet minkštas kraštelis ir viską apjungiantis nuo ugnies gautas lengvas lengvas kartumas. Skirtumą galima pamatyti ne tik paragavus, bet ir iš pirmo žvilgsnio: picos padą ugnis neretai išmargina lengvu „leopardo“ raštu” , – pasakoja moteris.

Visos „Keturi šimtai laipsnių“ picos ruošiamos pagal Neapolietiškų picų asociacijos rekomendacijas: nuo tinkamai kildintos tešlos iki kiekvieno prieskonio: picos kepamos su meile stengiantis sukurti tobulą skonių derinį.

„Norime suteikti šventę visiems, todėl turime ką pasiūlyti ir besirenkantiems veganišką mitybą. Taip pat greit sugrįš ir pica su burata – ypač gardžiai išsliejančiu sūriu“, – skanias paslaptis išduoda jų puoselėtoja.

„Keturi šimtai laipsnių“ rasite važiuojant link Megos, Šilainiuose, Kuršių g. 35. Lauko terasos atidarymo koncertas su grupe „Džentelmenai“ – jau šį ketvirtadienį, 19 val. Rezervuoti stalą galite telefonu 863444000, daugiau informacijos rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA