Iš „Nemuno žiedo“ – prastos naujienos | Kas vyksta Kaune

Iš „Nemuno žiedo“ – prastos naujienos

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vienintelę šalyje žiedinių lenktynių trasą – Kačerginės „Nemuno žiedą“ vėl gaubia nežinia. Automobilių entuziastus, galėjusius saugiai ir legaliai išmėginti savo bei transporto priemonių galimybes specialiai tam pritaikytoje distancijoje, pasiekė netikėta žinia – „Nemuno žiedas“ laikinai stabdo pavienių treniruočių paslaugas. Pranešime taip pat nurodoma, kad „Nemuno žiedo“ likimas atsidūrė dalininkų rankose.

„Norime pranešti, kad dėl sudėtingos finansinės padėties nuo liepos 1 d. laikinai neteiksime pavienių treniruočių paslaugų, bet dėsime visas pastangas, kad suplanuoti renginiai įvyktų. Apie įstaigos padėtį yra informuoti dalininkai, su kuriais yra sprendžiamas tiek įstaigos, tiek „Nemuno žiedo“ likimas“, – socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė žiedinių lenktynių trasos atstovai.

„Tikimės, kad šis sustabdymas yra laikinas ir trumpas, o „Nemuno žiedas“ kaip techninių sporto šakų infrastruktūros objektas, savo veiklą pilnu pajėgumu atnaujins artimiausiomis savaitėmis“, – rašė atstovai.

Šia netikėta žinia pasipiktino ne vienas žiedinių lenktynių ir drifto entuziastas. „Tikiuosi, vienintelės trasos ir vienos įdomesnių Europoje, likimas nebus gyvenamo kvartalo įrengimas“, – komentavo vyras. „Visa Lietuvos drifto bendruomenė linki sėkmės greitai ir efektyviai sprendžiant problemas ir tikiuosi, jog suprantat, kad šansų nevykdyt suplanuotų renginių neturit.“

Tiesa, dar gegužės pabaigoje buvo pranešta, kad „Nemuno žiedas“ turi naujus vadovus, kurie unikaliam objektui brėžia šviesią ateitį. Tąkart Švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Kornelija Tiesnesytė buvo susitikusi su Kauno rajono savivaldybės vadovais bei visuomenininkais, kuriems pristatė naują Kačerginės „Nemuno žiedo“ valdymo modelį, taip pat diskutavo apie šios lenktynių trasos ateitį.

„Kačerginės trasa garsėja legendomis – geromis ir blogomis. Tikiuosi, kad trečias mėginimas atgaivinti šį svarbų objektą bus sėkmingas“, – kalbėjo viceministrė.

Tąkart K. Tiesnesytė patikino, kad 2020 metams sudarytos sutartys su „Nacionaliniu žiedu“ galios ir pažadėjo į trasos problemų sprendimą įtraukti sporto bendruomenės atstovus bei tikrinti finansinę situaciją.

„Pirmaeilis uždavinys – atlikti išsamų auditą, išsiaiškinti viešosios įstaigos finansinę situaciją. Po to svarstysime ar „Nacionalinį žiedą“ tikslinga palikti, ar ieškoti kito valdymo modelio. Taip pat turime išpirkti Kačerginės trasos teritorijoje esantį privatų sklypą, o svarbiausia – rasti koncesininką, kuris trasą įveiklintų“, – pabrėžė viceministrė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA