Kauno koronaviruso dienoraštis #25 | Kas vyksta Kaune

Kauno koronaviruso dienoraštis #25

Skaitytojų nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kaune prabėgo dar vienas laisvėjančio karantino savaitgalis – teoriškai, priešpaskutinis, nors Aurelijus Veryga buvo įsitikinęs, kad nepaprastą padėtį dar reikės pratęsti. Ministro žodžiu tikėti verta, o kauniečiai savaitės pabaigoje fiksavo visą puokštę įdomybių: nuo reikalavimų nepaisančių balandžių ir atkutusių alkoholio parduotuvių iki pažangių „trikojų“ maskavimo technikų ir nuostabių gamtos vaizdų.

Girdyklos kyla iš letargo

„Kaip načnykai vidury niekur lauko terasas įrenginėja“, – vaizdą prie P. Plechavičiaus gatvėje esančio gerai žinomo naktinio baro fiksavo skaitytojas. Nuotraukoje matyti laukan išneštas stalas su skėčiu. Negalima alaus bokalo pakelti viduje? Duosime išgerti saulutės atokaitoje.

Atgijęs načnykas / Skaitytojų nuotr.

Balandžiams parduotuvėje gerai ir be kaukių

„PC „Savas“ „Rimi“ parduotuvėje nuolatos pastebimi balandžiai. Niekas su jais nieko nedaro. Darbuotojai tiesiog ignoruoja“, – pasakojo paukščių porelę dideliame prekybos centre įamžinęs kaunietis.

Balandžiai PC „Savas“ „RIMI“ parduotuvėje / Skaitytojų nuotr.

Amaliai bendruomenė sprendžia klausimus

Tuo metu Amalių sodo bendrijos pirmininkas karantino metu suorganizavo narių susirinkimą. Dar rašo, kad jis vyks patalpose… Vienas iš darbotvarkės punktų – pirmininko (per)rinkimas“, – ironiškai apie neleistiną bendruomenės iniciatyvą atsiliepė skaitytojas.

Sodų bendrijos susirinkimas karantino metu / Skaitytojų nuotr.

Dainavoje ir velnias koją išsisuktų

„Ai, čia savivaldybė giriasi miesto tvarkymu, tai gal pasidomėtumėte, kada bus šie sovietmečio paminklai, t. y. pėsčiųjų takai sutvarkyti Dainavos rajone? Nes ir velnias koją gali išsisukt…“ – iki metalinių armatūrų V. Krėvės prospekto ir Partizanų gatvės kiemuose nutrintais takais skundėsi Dainavos gyventojas.

Dainavos takai / Skaitytojo nuotr.

Iš dušo – purvinesnis nei buvai

Vytėnuose sekmadienio vakarą pasipylė pajuodęs vanduo. Tiesa, situacija greit pasitaisė – po keliolikos minučių „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja nurodė, kad vanduo nuskaidrėjo. Deja, tokio staigaus pagerėjimo kauniečiai sulaukia ne visada.

Pajuodęs vanduo Vytėnuose / Skaitytojos nuotr.

„Trikojų“ maskavimo ypatumai

„Kokiu tikslu Lietuvos policija slepia kilnojamus greičio matuoklius? Kasdien tenka važinėti Kauno mieste ir už jo. Ir kiek visur važiavęs, matuokliai būna slepiami už ženklų ir kitų objektų, jei tik yra galimybė. Šiandien važiavau iš Prienų į Kauną ir keli kilometrai prieš miestą programėlė „Waze“ parodė, kad yra policija.

Pastebėjau šalutiniame kelyje netarnybinę policijos mašiną ir dar pajuokavau sakydamas draugei, kad kažkur bus krūme ir matuoklį įkišę. Buvau beveik teisus – paslėpė už saugumo salelės ženklo, kad važiuojantys vairuotojai jo nematytų. Ir čia tik šiandien, prieš keletą dienų kitoje vietoje buvo paslėptas…

Paslėptas „trikojis“ ties Garliava / „Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Ar aiškiai matomas matuoklis nelabiau priverstų sumažinti vairuotojų greitį avaringuose kelio ruožuose nei paslėpti ir dažnai pareikalaujantys vairuotojų staigaus stabdymo?“ – svarstė Erikas.

Saulė vėl pasidabino halu

Bežengiant į savaitgalį, virš Kauno ne pirmą kartą pastebėtas Saulę apsupęs šviesos ratilas – halas.

Saulės halas Kaune / Skaitytojų nuotr.

Anot interneto šaltinių, tai – optinis reiškinys, susidarantis lūžtant ir atsispindint šviesos spinduliams įvairių sluoksnių debesų ledo kristaluose. Halai atrodo kaip šviesūs ratilai, lankai, stulpai, dėmės aplink Saulę ar Mėnulį – jie gali būti rausvi, geltoni, žali ar žydri.

Žaliuojantis Kaunas saugiai

Tuo metu dronu „apsiginklavęs“ portalo skaitytojas užfiksavo žydintį miestą iš aukštai. Šitaip fotografuojant bent jau saugaus atstumo reikalavimo tikrai nepažeisi, ar ne?

Kaunas karantine iš paukščio skrydžio / M. Gričėno nuotr.

O fotografas Mikas Binkis tradiciškai šeštadienio vakarą užfiksavo nuostabų „kruviną“ saulėlydį virš  Kristaus Prisikėlimo bažnyčios.

Saulėlydis virš Kristaus Prisikėlimo bažnyčios / M. Binkio nuotr.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Kauno koronaviruso dienoraštis – tai subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis paremtas straipsnių ciklas, kuriame kviečiame kauniečius dalintis savo pastebėjimais. Portalo „Kas vyksta Kaune” redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su subjektyviomis skaitytojų nuomonėmis, iš kurių sudaromi dienoraščio įrašai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA