Kauno rajono meras V.Makūnas: kultūros darbuotojų sąskaita per karantiną netaupysime | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono meras V.Makūnas: kultūros darbuotojų sąskaita per karantiną netaupysime

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvoje paskelbus karantiną, nuolat girdimi Vyriausybės raginimai neleisti darbuotojų į prastovas ar atostogas, jei yra tokia galimybė. Trečiadienį Kauno miesto savivaldybės išplatintame pranešime skelbiama, kad mažiausiai mėnesiui stabdoma visų Kauno kultūrinių ir neformalaus ugdymo veikla, tuo tarpu Kauno rajonas „didžiojo brolio“ pėdomis sekti neketina.

Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas savo feisbuko paskyroje teigia, kad organizuoti kultūros įstaigų darbą karantino metu yra nemenkas iššūkis, tačiau kultūros įstaigų vadovai su šiuo iššūkiu sėkmingai susidoroja. Jie supranta, kad karantinas – ne kliūtis, o galimybė ieškoti naujų, inovatyvių formų.

„Karantino metu nesustojo septynių Kauno rajono kultūros centrų, Raudondvario dvaro, Kauno rajono muziejaus, Viešosios bibliotekos darbai. Kuriamas mėgėjų meno kolektyvų archyvas, tvarkomi ir perkeliami į virtualią erdvę metraščiai, vyksta nuotolinės repeticijos. Kauno rajono muziejus rengiasi išleisti net keletą naujų knygų, tvarkomas Obelynės parkas, Raudondvario pilies bokšte rengiama skulptoriaus Leono Striogo darbų ekspozicija.

Visi kultūros darbuotojai dirba ir toliau gaus atlyginimus. Mes net nesvarstėme galimybės išleisti juos priverstinių atostogų. Žinoma, jei žmogus turi sukaupęs daug atostogų ir nori pasinaudoti galimybe šį laikotarpį praleisti su šeima, mes tuo džiaugiamės.

Tačiau kultūra ir toliau mums išlieka vienu svarbiausių prioritetų. Žmonių sąskaita irgi neketiname taupyti.

Pandemija praslinks, ir mes visi su jumis vėl susitiksime nuostabiose šventėse, koncertuose, festivaliuose, parodose“, – teigia Kauno rajono meras V.Makūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA