SAM: dėl koronaviruso bus tiriami visi, kuriems pasireiškia simptomai | Kas vyksta Kaune

SAM: dėl koronaviruso bus tiriami visi, kuriems pasireiškia simptomai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), reaguodama į situaciją dėl koronavirusinės infekcijos (COVID-19) plitimo Lietuvoje, tikslina atvejo apibrėžimą ir tiriamųjų grupes. Nuo šiol dėl galimos infekcijos gali būti tiriami visi, kuriems pasireiškia ūmios kvėpavimo takų infekcijos simptomai.

Taip pat, kaip numatyta anksčiau, dėl galimos infekcijos tiriami visi sveikatos priežiūros specialistai. Pačios gydymo įstaigos, įvertinusios savo specifiką ir galimas rizikas, turės apsispręsti, kokiu dažnumu sveikatos priežiūros specialistus tikrinti profilaktiškai, rašoma SAM pranešime žiniasklaidai.

Tuo metu, sveikatos priežiūros specialistai, jaučiantys net menkiausius koronavirusinės infekcijos (COVID-19) simptomus, turėtų būti testuojami nedelsiant.

SAM ragina žmones vadovautis medikų ir institucijų nurodymais, tai yra, maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Primename, kad dešimtyje savivaldybių – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Marijampolės, Tauragės, Telšių, Alytaus, Utenos – jau veikia mobilūs punktai, kuriuos pacientams imami ėminiai tyrimams dėl naujojo koronaviruso.

Taip pat Lietuvos savivaldybėse duris netrukus turėtų atverti, o kai kuriose jau atvėrė vadinamosios karščiavimo klinikos, kuriose viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomų turintiems pacientams bus atliekami išsamesni tyrimai, įtariant koronavirusinę infekciją. Į šias klinikas bus registruojami šeimos gydytojo siuntimą turintys pacientai, kurie turės atvykti jiems paskirtu konkrečiu laiku.

Visą naujausią informaciją, susijusią su koronovirusu, rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA