„Raktas į sveiką širdį“: nemokami užsiėmimai kauniečių sveikatai gerinti | Kas vyksta Kaune

„Raktas į sveiką širdį“: nemokami užsiėmimai kauniečių sveikatai gerinti

Asociatyvi / E. Virkečio nuotr.

Ne paslaptis, jog širdies ir kraujagyslių ligos bei diabetas – dažniausiai fiksuojami susirgimai, o kartu ir pagrindinės mirtingumo priežastys išsivysčiusiose pasaulio šalyse. Šiandien daug kalbama apie tai, kad veiksmingiausi būdai užkirsti kelią šių sveikatos sutrikimų atsiradimui yra tinkama mityba, fizinis aktyvumas ir streso valdymas.

Tiesa, Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistai pastebi, kad vien teorinių žinių – nepakanka, ir kviečia miestiečius į sveikatos stiprinimo programą „Raktas į sveiką širdį“.

Širdies ir kraujagyslių ligų bei cukrinio diabeto prevencijai skirtos sveikatos stiprinimo programos „Raktas į sveiką širdį“ veiklos mieste organizuojamos dar nuo 2015 metų. Nors didžiausią riziką šiomis ligomis sirgti turi 40–65 metų amžiaus asmenys, tačiau į nemokamus mokymus ir užsiėmimus kviečiami tiek jaunesni, tiek vyresni kauniečiai – asmenys nuo 18 iki 65 metų.

„Raktas į sveiką širdį“ užsiėmimų tvarkaraštis balandžio mėnesį / Organizatorių nuotr.

„Kasdien mus lydintis stresas, mažas fizinis aktyvumas, greita ir ne visada teisinga mityba lemia vis dažnesnius ir jaunesniame amžiuje pasireiškiančius širdies ir kraujagyslių bei cukrinio diabeto susirgimus. Atitinkamai, stengiamės daug kalbėti apie streso valdymo, subalansuotos mitybos ir fizinio aktyvumo svarbą kiekvieno iš mūsų gyvenime, tačiau pastebime, jog vien žinojimo gyventojams nepakanka.

Dėl šios priežasties, visus kauniečius kviečiame į nemokamus užsiėmimus, leisiančius susipažinti ne tik su teorine šių ligų prevencija, bet ir su efektyviausiais praktiniais patarimais“, – sako Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Edita Stundytė.

Registracija į balandžio ir gegužės užsiėmimus – prasidėjo

Pirmosios nemokamos šių metų programos „Raktas į sveiką širdį“ veiklos vyks jau balandžio bei gegužės mėnesiais. Mokymus sudarys keturi teoriniai ir praktiniai užsiėmimai, kuriuos ves medicinos gydytojas, kineziterapeutas, mitybos specialistas bei psichologas.

„Raktas į sveiką širdį“ užsiėmimų tvarkaraštis gegužės mėnesį / Organizatorių nuotr.

„Dalyviai gilins žinias apie širdies ir kraujagyslių ligų bei cukrinio diabeto rizikos veiksnius, komplikacijas, mitybos, fizinio aktyvumo bei streso reikšmę šių ligų prevencijai. Taip pat, mokysis atlikti mankštą namų sąlygomis, gamins bei ragaus sveikatai palankius patiekalus, atliks atsipalaidavimo pratimus ir mokysis kitų streso valdymo būdų. Tai itin kompleksiški ir kiekvienam iš mūsų naudingi užsiėmimai, supažindinantys su svarbiausiais sveikatai palankios gyvensenos principais“, – sako E. Stundytė.

Visuomenės sveikatos biuro specialistė informuoja, kad registracija į balandžio bei gegužės užsiėmimus jau prasidėjo. Paskaitos vyks kartą per savaitę, o dalyviai galės pasirinkti sau patogų užsiėmimų laiką – nuo 15 val. arba nuo 17.30 val. Visos programos veiklos yra nemokamos.

Norintys užsiregistruoti, tai padaryti gali telefonu +37068280727, el. paštu: edita.stundyte@kaunovsb.lt arba užpildę elektroninę registracijos formą.

Tolimesnės 2020 metų programos veiklos bus vykdomos rudenį – rugsėjo, spalio ir lapkričio mėnesiais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA